Perussuomalaisten Halla-aho myöntää: Kohukirjan julkaisu oli virhe – "Kyseessä oli meidän mokamme, piste"

5:56
Katso yllä oleva video: Suomen Perustan toiminnanjohtajan Marko Hamilon mielestä kirjan sisältö ei ole naisvihamielistä – näin hän perustelee näkemyksensä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho myöntää, että Suomen Perusta -ajatuspajan kohukirjan julkaisu oli virhe.

Katso yllä oleva video: Suomen Perustan toiminnanjohtajan Marko Hamilon mielestä kirjan sisältö ei ole naisvihamielistä – näin hän perustelee näkemyksensä.

Perussuomalaisia lähellä oleva ajatuspaja julkaisi maanantaina Jukka Hankamäen kirjoittaman Totuus kiihottaa -kirjan, jossa esitetään väitteitä muun muassa yhteiskunnassa vallitsevasta naisten tyranniasta.

Halla-ahon mukaan kirjasta tuli ”hyvin paljon erittäin huonoa palautetta omalta jäsenistöltä ja kannattajakunnalta”.

Hän sanoo, että puolueen edustajat eivät olleet lukeneet lopullista versiota läpi, ainakaan riittävällä tarkkuudella.

– Kyseessä oli meidän mokamme, piste. Emme tienneet, että kirja sisältää sellaista materiaalia kuin se sisälsi, Halla-aho sanoi puheessaan puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä.

– Julkisuudessa käsitellyt katkelmat eivät millään tavalla vastaa puolueen ajattelua, ja meillä kaikilla on työtä tapahtuneen vahingon korjaamiseksi, etenkin naispuolisten kansalaisten suuntaan.

Kirjassa Hankamäki muun muassa kirjoittaa, että sugar daddy-, sokerideittailu- ja grooming-ilmiöiden yleistyminen johtuu suureksi osaksi naisten omasta pihtauspolitiikasta.

Grooming tarkoittaa esimerkiksi lapsen tai nuoren lähestymistä verkossa seksuaalisessa tarkoituksessa.

Lisäksi Hankamäki arvioi, että jotkut suomalaisten miesten hyljeksimiksi joutuneet suomalaiset naiset ovat "halunneet kostaa suomalaiselle yhteiskunnalle pariutumalla ulkomaalaisen kanssa".

"Yksi kömmähdys ei mitätöi Perustan arvoa"

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) ilmoitti keskiviikkona, että opetus- ja kulttuuriministeriö käy Suomen Perustan julkaisua läpi ja selvittää, onko se ristiriidassa valtionavustuspäätöksen kanssa.

Ministeriön avustus Suomen Perustalle on tänä vuonna 120 000 euroa. Aiempien kolmen vuoden aikana avustus on ollut noin 100 000 euroa vuodessa.

Ajatuspaja veti kirjan pois verkkosivuiltaan keskiviikkona ministeriön arvioinnin ajaksi.

Halla-aho myös puolusti puheessaan Suomen Perustaa sanomalla, että kustantaja ei ole yhtä huono kuin sen huonoin kirja.

– Yksi kömmähdys, vaikka kuinka karmea, ei mitätöi Perustan arvoa, vaikka sitä varmasti yritetään tällaiseen mitätöintiin käyttää.

Perussuomalaisten puheenjohtaja torjuu arviot, joiden mukaan kirjakohu olisi ollut tietoinen, puoluetoimistolla suunniteltu provokaatio.

– Tämä olisi tietysti imartelevaa, mutta uskokaa tai älkää, mekin pystymme ihan vain mokaamaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja