Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä erotettu Ano Turtiainen haluaakin palata – kirjoittaa Facebookissa "vihollisesta"

3:07
Valtakunnansyyttäjä kertoo, miksi Ano Turtiaisen tviitistä määrättiin esitutkinnan aloittaminen.

Rasistisen somekommentin takia perussuomalaisten eduskuntaryhmästä erotettu kansanedustaja Ano Turtiainen haluaa sittenkin palata ryhmään, hän kirjoittaa Facebookissa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Turtiainen kirjoittaa Facebookissa puoluehallituksen kysyneen hänen paluuaikeistaan ja pyytäneen vastausta 1. heinäkuuta mennessä.

– Kysymykseen oli helppo vastata. Kyllä, tavoitteeni on palata Perussuomalaisten Eduskuntaryhmään, Turtiainen kirjoittaa.

Erottamisensa aikaan Turtiainen sanoi Ylelle, ettei varmasti aio hakea takaisin, mutta päätyy nyt toiselle kannalle.

– En jumalauta ikinä mene hattu kädessä pyytämään, että ottakaa minut takaisin. Jos sellaista pitää tehdä, se on puoluejohto, joka tulee lakki kädessä kysymään, että Ano, tuletko takaisin, Turtiainen sanoi kesäkuun alussa.

Poliisi on valtakunnansyyttäjän määräyksestä aloittanut esitutkinnan Turtiaisen tviitistä, jossa hän pilkkasi poliisin pahoinpitelyyn kuollutta amerikkalaista George Floydia.

Syyttää mediaa ja "vihollista"

Facebook-kirjoituksessaan Turtiainen syyttää mediakonserni Alma Mediaa tviittikohun nostattamisesta ja väittää sen toimineen kohun "aloitteellisena pääpiruna".

–  Alman onnistuttua, koko mediakenttä yhdisti voimansa ja alkoi iskeä tavoitteenaan persujen hajoaminen, Turtiainen kirjoittaa.

Turtiainen vierittää kirjoituksessaan syytä vaikeuksistaan myös tarkemmin määrittelemättömälle "viholliselle.

– Twiitin suureen huomioon ei ole syynä pelkästään se, että minä olen perussuomalainen ja että puolustan ja koeponnistan jutuillani sananvapautta. Vihollinen halusi twiitille ison huomion siksi, että se hajottaisi perussuomalaiset puolueen, Turtiainen kirjoittaa.

Turtiainen kertoo myös kirjoituksessaan saaneensa päätökseen Facebookin asettaman 60 päivän julkaisukiellon.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja