Perussuomalaiset vaatii selvitystä: Mikä oli hallituksen toimintakyky, kun Uniper-kriisi alkoi ja suomalaisten hinnat nousivat – "Marin painui asiasta kuultuaan bilettämään"

Perussuomalaiset vaatii selvitystä hallituksen toimintakyvystä Uniper-kriisin aikana 4:58
Näin Riikka Purra kommentoi MTV Uutisille perussuomalaisten vaatimuksia hallitukselle Uniper-sotkun ja energiakriisin hoitamiseksi.

Oppositiopuolue perussuomalaiset vaatii yhä hallitukselta selvitystä Uniper-kriisin hoidosta.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran mukaan hallitus ei ole tehnyt riittävästi toimenpiteitä helpottaakseen suomalaisten ahdinkoa hintojen nousun keskellä.

– Viime päivät hallituspuolueet ovat suorastaan kilpailleet erilaisilla ehdotuksilla kasvavien laskujen helpottamiseksi, mutta mitään ei edelleenkään ole tehty, Purra sanoi puolueen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Lappeenrannassa.

Hallituspuolueet ovat sanoneet neuvottelevansa toimenpiteistä syksyn budjettiriihessä.

Perussuomalaiset puuttuisi sähkön hinnan nousuun laskemalla sähkön hintaan vaikuttavia veroja sekä luopumalla joistakin ilmastotavoitteista. 

Puolue vaatii muun muassa Suomen hiilineutraalisuustavoitetta siirrettäväksi vuodesta 2035 vuoteen 2050, päästökaupan keskeyttämistä sekä turpeen määrittelemistä uusiutuvaksi. 

Puolue vaatii selvitystä hallituksen toimintakyvystä Uniper-kriisin aikana

Perussuomalaiset vaatii yhä hallitukselta eduskunnalle selvitystä siitä, miten hallitus toimi Uniper-kriisissä, ja oliko hallitus toimintakykyinen pääministeri Sanna Marinin (sd.) juhlimisen takia.

– Sanna Marin painui itse asiasta kuultuaan bilettämään ja sitten lähetti jo aiemmin surkeasta Uniper-päätöksestä vastanneen (omistajaohjausministeri) Tytti Tuppuraisen (sd.) neuvottelemaan Saksaan, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio sanoi puheessaan.

Marin itse on sanonut, että hän ei ole juhlimisensa vuoksi jättänyt yhtään työtehtävää hoitamatta.

Perussuomalaiset vaati selvitystä Uniper-asiassa jo aiemmin heinäkuussa.

– Kesällä vaatimukset kaikuivat kuuroille korville. Nyt Fortumin tarina Uniperin kanssa on entisestään synkistynyt. Kun syysistuntokausi alkaa, haluamme saada asioihin selvyyden, Purra sanoo.


Lue myös:

    Uusimmat