Perunasta viinaa Tyrnävällä

Tyrnävällä vihitään tällä viikolla käyttöön Suomen ensimmäinen perunaviinatehdas. Tehdas tuottaa vuodessa n. 75 000 litraa perunaviinaa.

Pohjalainen peruna saa kyytiä, kun Tyrnävän ja lähikuntien perunasta valmistetaan viinaa. Perunaviinaa tehdään viinatehtaassa kautta maan myytäväksi.

Kun peruna tulee tehtaalle se jalostuu viinaksi keskimäärin kahdessa-kolmessa viikossa. Tehtaalla valmistetaan nyt 75 000 litraa viinaa vuodessa. Tuon määrän valmistamiseen tarvitaan 750 000 litraa perunoita. Tuotantomäärän voi helposti yli kolminkertaistaa.

Aluksi pelkkää perunaviinaa tuottava tehdas työllistää kymmenkunta ihmistä. Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen mukaan tislauslupa Suomessa on nyt liki 50 yrittäjällä. Kaikkiaan Suomessa on myönnetty alkoholijuomien valmistulupia 118 yrittäjälle.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 05.11.2002)

Lue myös:

    Uusimmat