Perttu Hyvärinen haki seuraa yleisöstä kesken 50 kilometrin kisan: "Oli niin hemmetin yksinäistä"

Perttu Hyvärinen keskeytti MM-kuninkuusmatkan: "Tänään ei kilpahiihdosta tullut mitään" 2:08
Perttu Hyvärinen keskeytti MM-kuninkuusmatkan: "Tänään ei kilpahiihdosta tullut mitään."

Perttu Hyvärinen jätti Slovenian MM-hiihtojen päätösmatkan kesken 28 kilometrin kohdalla. Hyvärisen kisojen kohokohdaksi jäi viestin hopeamitali.

– Elämäni toinen keskeytys. Ei ollut järkeä hiihtää tänään noinkaan pitkälle. Pari kierrosta kun tuuppasin tasuria, ei ollut oikein maistillaan tänään. Oli hieno keli ja hieno yleisö. Mahtava oli päästä ihan jutulle ladun varressa. Se oli ihan kivaa.

Televisiokuvat paljastivat Hyvärisen lyöneen ylävitosia ladun varteen kertyneen yleisön kanssa ennen keskeyttämistään.

– Oli tuttuja ihmisiä, se oli kivaa. Ei tänään muuta tekemistä oikein ollut ladulla, oli niin hemmetin yksinäistä. Ei ollut ketään edessä eikä takana. Odottelin, että Risen (Ristomatti Hakola) kanssa olisin päässyt jutulle, mutta ei se sieltä tullut, Hyvärinen veisteli.

– Villen (Ville Ahonen) ja Risen kanssa yritettiin joukkuetaktiikkaa, mutta oli sijoitukset 50 ja plussan puolella. Odottelin poikia, mutta ei ne saaneet kiinni. Ajattelin, että ehkä katsotaan kohta joku taktiikka tässä.

MTV:n MM-kisatiimi paketoi: Viestijoukkue ja Anttola helminä, Iivo Niskaselle pettymys –  "Viimeiset pari kilometriä oli selvää" 3:32
MTV:n MM-kisatiimi paketoi: Viestijoukkue ja Anttola helminä, Iivo Niskaselle pettymys –  "Viimeiset pari kilometriä oli selvää."

Hyvärisen arviot kolmikon sijoituksista ei osunut aivan nappiin. Hyvärinen oli keskeyttäessään sijalla 34 noin kolme minuuttia kärjelle jääneenä. Hakola hiihteli seuraavalla sijalla yli puoli minuuttia Hyväriselle jääneenä. Ahonen eteni tuossa vaiheessa Hakolan kanssa samassa ryhmässä, mutta hänkin keskeytti pian Hyvärisen jälkeen.

Hyvärinen ei syytellyt suksiaan päivän nihkeästä menosta. Vika oli hiihtäjässä, vaikkei suksikaan ollut paras mahdollinen.

Hyvärisen kisojen kohokohdaksi jäi viestin hopeamitali. Kovin odotuksin MM-mittelöihin lähtenyt mies harmitteli henkilökohtaisten matkojen nihkeyttä.

– EI oikein osunut hyvää tuuria henkilökohtaiselle matkalle näissä kisoissa. Toki olen tosi iloinen hopeasta viestissä. Henkilökohtaiset matkat meni kyllä päin persettä. Olevinaan olin ihan hyvässä kunnossa, kun tänne tultiin.

Hyvärisen parhaaksi henkilökohtaiseksi sijoitukseksi jäi yhdistelmähiihdon (skiathlon) kymmenes sija. Kilpailua väritti Hyvärisen näyttävä kaatuminen laskussa. 15 kilometrin vapaalla hän oli 13:s.

– Skiathlon harmittaa koko ajan enemmän ja enemmän. Ei vaan tullut onnistumista henkilökohtaisilla matkoilla.


Lue myös:

    Uusimmat