Tämä paljasti Iivo Niskasen taktiikkavirheen – noitui ärtyneenä: "Vaikka minkä näköistä hiihtäjää"

Iivo Niskanen manasi menetettyä mahdollisuutta: "Olin liian ylimielinen – ei voi noin passiivisesti hiihtää" 2:11
Iivo Niskanen manasi menetettyä mahdollisuutta: "Olin liian ylimielinen – ei voi noin passiivisesti hiihtää."

Iivo Niskanen noitui taktiikkaansa MM-päämatkansa 50 kilometrin perinteisen jälkeen. Suomalaistähti oli kuudes.

Niskasen odotettiin hajottavan kärkipakkaa pieneksi jo hyvissä ajoin matkan aikana. Vielä 45 kilometrin kärkijoukossa oli yhdeksän hiihtäjää, muun muassa Ranskan Theo Schely.

Tätä voi pitää, kaikella kunnioituksella, valtavana yllätyksenä, sillä Schely ei ole mahtunut 20:n parhaan joukkoon normaalimatkoilla tällä kaudella.  

– Kyllähän siinä pyöri vaikka minkä näköistä hiihtäjää aika kauan mukana. Aivan kävelyvauhtia mentiin, Niskanen manasi nimeämättä ketään erikseen.

Hän otti tästä isosti syytä omalle kontolleen.

– Harmittaa kyllä vietävästi, kun ei tullut hiihdettyä kuin kaksi minuuttia kilpaa siihen loppuun. Loppu ei suosinut omia vahvuuksia.

– Olisi pitänyt hiihtää 2-3 kierrosta aiemmin tasaisen kovaa nuo mäet.

– Olisi pitänyt enemmän hyödyntää niitä asioita, jotka ovat heille heikkouksia ja itselleni vahvuuksia. Olisi pitänyt lähteä aiemmin pitämään vauhtia enemmän, Niskanen harmitteli. 

Juttu jatkuu videon alla. 

MTV:n MM-kisatiimi paketoi: Viestijoukkue ja Anttola helminä, Iivo Niskaselle pettymys –  "Viimeiset pari kilometriä oli selvää" 3:32
MTV:n MM-kisatiimi paketoi: Viestijoukkue ja Anttola helminä, Iivo Niskaselle pettymys –  "Viimeiset pari kilometriä oli selvää."

Välinepuoli herätti huolta kisan aikana, mutta Niskasen mukaan suksi oli "riittävän hyvä".

– Ensimmäisessä ehkä hieman herkkä pito, mutta ei sillä ollut ongelmia hiihtää. Luiston puolesta sukset olivat loistavat.

Niskanen sanoi olleensa ylimielinen. Hän oletti, että lyhyt kova isku kisan lopussa riittäisi pudottamaan muita. Hän onnistui tässä viestissä, mutta sama ei toistunut kuninkuusmatkalla muuten hitaan vauhdin takia.

– Iso pettymys. Kaikki palaset olivat kohdallaan. Harvoin sitä on näin hyvissä voimissa tässä seisomassa, saakeli, Niskanen summasi.

Perttu Hyvärinen keskeytti MM-kuninkuusmatkan: "Tänään ei kilpahiihdosta tullut mitään" 2:08
Perttu Hyvärinen keskeytti MM-kuninkuusmatkan: "Tänään ei kilpahiihdosta tullut mitään."

Lue myös:

    Uusimmat