Pertti Paasio: En toivo SDP:tä ja perussuomalaisia samaan hallitukseen

Kokemuksella: Pertti Paasio 25:36

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut ministeri Pertti Paasio ei haluaisi nähdä SDP:tä hallituksessa perussuomalaisten kanssa.

– Perussuomalaisten lähtökohta on sen kaltainen, että en pitäisi kovin toivottavana, että SDP olisi sen puolueen kanssa hallituksessa, sanoo SDP:n entinen kansanedustaja ja ministeri Pertti Paasio.

Paasion mielestä perussuomalaiset on puolueena tarjonnut tuulensuojaa voimille, joiden Paasio ei soisi saavan Euroopassa lisää valtaa.

– Tuulensuojassa on kaikenlaisia voimia, jotka ovat perussuomalaisilta selvittämättä.

Paasion mielestä on kuitenkin selvää, että perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin kannanotot ja persoona ovat erilaisia joidenkin puolueen sisällä vaikuttavien voimien kanssa.

Paasio sanoo kuitenkin, että puolueen puheenjohtajan ei tule sanella asioita puolueen puolesta vaan olla ikään kuin ensimmäinen vertaistensa joukossa.

 – Persoona, joka nostaa rinnallensa häntä itseänsä etevämpiä, ja kerää tällä tavalla joukon, jonka toimintakyky on sitten hänen vastuullansa.

Pääministerin persoona heijastuu koko hallitukseen

Paasio kommentoi myös aiempaa pääministeriä Jyrki Kataista ja nykyistä pääministeriä Alexander Stubbia, joiden perusluonteet ovat hänestä erilaiset. Kataisen Paasio kuvailee olleen empaattisempi, suvaitsevampi ja jopa runollinen. Paasion mielestä erityisesti pääministerin persoona heijastuu myös koko hallitukseen.

– On hirveän vaikea verrata heitä. Enkä ole tutkinut asiaa sillä tavalla, että voisin sanoa mistä mikin johtuu, mutta tässä mielessä pääministerin persoona luo hallitukselle tietyn imagon, jolla hallitus tunnetaan. Reaktiot ovat taipuvaisia polarisointiin, että se on joko ihan hyvä taikka ihan huono, mutta sitä ei malteta ikään kuin heijastaa pääministerin persoonan kautta.

Mitä asioita seuraavan hallituksen tulisi Paasion mielestä ajaa ensimmäisenä? Kuinka vaaleissa hänen mukaansa tulee käymään? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat