Pertti Kurikan nimipäivät: Ulkomaiset tv-kanavat bändin perässä Suomessa

Suomi-punk saa laajaa huomiota ulkomaisilta medioilta jo ennen Suomen euroviisuedustajan ratkeamista.

Pertti Kurikan nimipäivät on yksi ennakkosuosikeista Uuden musiikin kilpailussa. UMK:ssa valitaan euroviisuedustaja, joka lähtee edustamaan Suomea Itävaltaan Wieniin toukokuussa.

Kisa käydään vaiheittain, ja ensimmäinen karsinta on jo huomenna lauantaina. Siinä mukana ovat myös Pertti Kurikan nimipäivät.

Yhtye on saanut lukuisia mainintoja ulkomaisissa medioissa. Esimerkiksi brittiläinen The Independent -lehti kirjoitti Suomen euroviisuehdokkaasta. Myös punkbändi Dead Kennedys jakoi yhtyeestä tehdyn artikkelin Facebook-sivuillaan. 

Yhtye itse ei ota kansainvälisestä huomiosta paineita kilpailuun, vaikka onkin siitä mielissään.

– Hyvältähän se tuntuu. Mua ei ainakaan jännitä tämä homma ollenkaan. Varsinkin kun on tämmöinen mahdollisuus, niin täytyy vetää täysillä loppuun saakka, laulaja Kari Aalto sanoo. 

Aalto kertoo, että bändin työpaikalla, eli Lyhty ry:n tiloissa, on käynyt paljon kansainvälistä mediaa tapaamassa bändin jäseniä.  

– On hienoa, että ihmiset ottavat kilpailuosallistumisemme huomioon. On ollut aika paljon kaiken maailman telkkareita ja haastatteluita. Venäjän telkkari ja Saksan telkkari kävivät haastattelemassa meitä, hän paljastaa.

Kari Aalto itse on melko luottavainen lauantain esiintymisen suhteen.

– Kappale vedetään täysillä, ja sen jälkeen katsotaan mitä jengi diggaa siitä. Olen saanut siitä hyvää palautetta, mun kaverit ainakin on kybällä mukana ja uskovat voittoon, Aalto sanoo itsevarmasti. 

Mikäli voitto napsahtaa kohdalle, on Pertti Kurikan nimipäivillä toimintasuunnitelma selvillä.

– Ensin juhlistetaan voittoa, ja sitten lähdetään Itävaltaan Suomen euroviisuvoittajina. 

UMK-voittaja valitaan kolmen karsintajakson jälkeen finaalissa 28. helmikuuta. Kussakin karsinnassa kolme kilpailijaa jatkaa suoraan finaaliin ja kolme putoaa kisasta. Karsinnat ratkaistaan yleisöäänestyksellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja