Persoonalliseen omakotitaloon lisää valoa pienellä remontilla

Pientä pintaremonttia -ohjelmassa uudistettiin tällä kertaa suuri omakotitalo. Talo sijaitsee Sipoon Söderkullassa paikalla, jossa luonto on ihastuttavasti läsnä. Arkkitehdin varta vasten tontille suunnittelemassa talossa hienot yksityiskohdat kaipasivat korostamista ja etenkin pinnat kaipasivat päivitystä nykypäivän vaatimuksia vastaaviksi.

Kohdetta lähdettiin uudistamaan sisustussuunnittelija Jaana Mertaman suunnitelma mukaan. Sipoossa aloitettiinkin pintaremontti, jonka tarkoituksena oli tuoda metsämaisema suurempaan osaan ja valoisuutta läpi asunnon. Asunnon yksi merkittävimmistä elementeistä on suuri punatiilinen takka, joka teki tilasta hieman pimeän tuntuisen. Jaana toikin tilaan lisää valoisuutta slammaamalla takan valkoiseksi.

Merkittävää muutosta ilmeeseen saatiin myös purkamalla olohuoneen ja alakerran välinen punatiilinen väliseinä. Tilalle Jaana asennutti lasiseinän, joka vapauttaa näkymän kauniiseen maisemaan läpi tilan. Ratkaisulla saatiin myös selkeä parannus tilan avaruuteen.

Toinen merkittävä muutoksen paikka kohteessa Jaanan mielestä oli keittiö. Tilaan oli tehty muutoksia purkamalla kodinhoitohuoneen ja keittiön välinen seinä. Kylmäkalusteiden uuden sijoittelun johdosta kodinhoitohuoneen työskentelytilat olivat joutuneet alistettuun asemaan. Ratkaisuksi Jaana rakennutti seinän vanhalle paikalleen ja myös kalusteen palautettiin alkuperäisille kohdilleen. Keittiön tasot ja kodinkoneet vaihdettiin uusiin. Myös kaapiston ovet oli tarkoitus vaihtaa uusiin, mutta toteutuksessa päädyttiinkin maalaamaan vanhat ovet valkoisiksi. Tilan kruunaavat uudet käsinkudotut matot.

Olohuoneessa vaihdettiin kalusteiden järjestystä. Ruokaryhmä siirrettiin sohvaryhmän entiselle paikalle. Sohvaryhmä taas sijoitettiin lähemmäs takkaa. Ratkaisu mahdollistaa tunnelmalliset illanvietot takkatulen ääressä. Tilaa rytmitettiin matoilla. Asukkaan omia kalusteita säilytettiin pitkin asuntoa, uudistaen niiden ilmettä sekä lainahuonekaluilla että sisustuselementeillä.

MTV3-kanavalla tiistaisin kello 20.05.

MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja