Mainos

Perhetragedioiden ehkäisyyn tarvittaisiin ympärivuorokautinen tuki?

Perhetragedioita voitaisiin ehkäistä ennalta puuttumalla yhä varhaisemmassa vaiheessa lapsiperheen ongelmiin.

Mannerheimin lastensuojeluliiton pääsihteerin Mirjam Kallandin mukaan yhteiskunnassa voisi tarkastella perheen hyvinvointia säännönmukaisesti esimerkiksi ennen lapsen syntymää ja mahdollisessa erotilanteessa.

– Erityisen hyvin tiedetään tilanteet, joissa perhe on hajoamassa ja toinen vanhemmista pitää tilannetta epätoivoisena. Voi olla, että perhe tarvitsee ympärivuorokautista tukea ja sitä on voitava myös tarjota. On ymmärrettävä herkästi, jos vanhempi sanoo, että "ei jaksa", MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Kalland sanoo.

Hänen mukaansa tutkimustulosten vahvistamat, varhaisen puuttumisen käytännöt eivät nykyisin näy sosiaali- ja terveyspalveluissa. Kalland toteaa ongelmaksi myös sen, ettei Suomessa ole riittävän jämäkkää terveyttä edistävää alkoholipolitiikkaa.

Suomen Unicefin ohjelmajohtaja Inka Hetemäki huomauttaa, että lapsen oikeudet ovat lakitasolla kunnossa, mutta ne eivät toteudu käytännön tilanteissa. Perheen hyvinvointi on kuitenkin aina kokonaisuus.

– Lapsen hyvinvointi on suoraan verrannollinen siihen, miten perhe ja vanhemmat voivat.

Suomea ovat viime aikoina kuohuttaneet tapaukset, joissa perheenjäsentä epäillään lastensa surmaamisesta.

(MTV3)

Katso MLL:n pääsihteerin Mirjam Kallandin sekä Suomen Unicefin ohjelmajohtaja Inka Hetemäen haastattelu: (Huomenta Suomi 23.11.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.