Mainos

Perheasunnon perusparannus: kalusteet märkätiloihin

Perheasunnon pesutilat viimeisteltiin asentamalla lasiseinät, -ovet ja erilaiset kannakkeet ja altaat kaappeineen. Tässä tehtiin nyt jotain sellaista, mikä oli uutta kaikille – niin Ninalle, Reiskalle kuin Arillekin: lähes kaikki kalusteet valittiin ja tilattiin internetin kautta. Kokeilu osoittautui kannattavaksi ja kokemukset hyviksi.

Nina oli yllättynyt ja vaikuttunut netin tarjoamasta tarvikevalikoimasta:

– Täällä on todella paljon hyviä tuotteita - hyvin selkeitä, moderneja ja linjakkaita. Esimerkiksi pikkuvessaan löydettiin kaikki kalusteet suoraan netistä, mikä se oli todella odottamatonta.

– Käytettävissä olevan tilan syvyys on nimittäin poikkeuksellisen pieni ja olisin kuvitellut, että ne joutuu teettämään mittatilaustyönä. Allas ja siihen sopivat allaskaapit löytyivät kuitenkin heti luettelosta, samoin molemmat WC-istuimet, jotka ovat oikein hyvän näköisiä.

Kaupanteko netin kautta on käytännöllistä senkin takia, ettei ole pakko lähteä juoksentelemaan läpi kaikkia maakunnan rautakauppoja vaan valinnat voi tehdä mukavasti kotona istuen. Nina vertaili myös hintoja:

– Hinnat tuntuisivat olevan netissä edullisempia, varsinkin koska tarjouksia on erittäin paljon. Hyvä esimerkki ovat nuo valitsemani uutuussuihkut – ne ovat hyvin modernit ja niissä on tuota sadesuihkuakin.

Netistä löytyivät myös lasiseinä, kiuas ja käytännöllisesti katsoen kaikki peilit ja altaat. Myyjä toimitti tavarat suoraan työmaalle.

Riuskoja miehiä tai naisia oven asennukseen

Lasiovi asennettiin ennen viereiseen seinään asennettavaa lasia. Työhön kannattaa varata kaksi riskiä miestä (tai naista), sillä ovi painaa aika lailla. Ikkunan paikka mitattiin oven mukaan ja sen asentamiseksi aukon reunoille liimattiin alumiinikiskot, joihin lasi sitten pujotettiin ja kiinnitettiin erityisellä silikonilla.

Lasiseiniä valitessa kannattaa tarkastaa, että niistä löytyy varmasti merkintä turvalasista. Tavallista ikkunalasiahan ei saa missään tapauksessa käyttää tällaisiin paikkoihin.

Lasiovet ja –seinät ovat jokseenkin huoltovapaita; vain oven saranoiden ruuvien tiukkuus kannattaa tarkastaa silloin tällöin. Ne laajenevat ja taas supistuvat lämmön ja viilenemisen vaikutuksesta ja saattavat löystyä ajan mittaan, ja pahimmassa tapauksessa koko ovi saattaa pudota paikaltaan.

Kylpyhuoneen käsienpesuallas kaapistoineen sijoitettiin ensin alustavasti paikalleen, merkittiin kiinnikkeiden paikat ja porattiin reiät tulppia varten. Märkätiloissa reikään on laitettava saniteettisilikonia sekä ennen tulpan paikalleen työntämistä että sen jälkeen.

Viemäreiden liittäminen verkostoon: ei kotinikkareille

Altaan kiinnittämisen jälkeen voitiin määrittää sen ja viereisten suihkujen väliin tulevan lasiseinäkkeen paikka. Kylpyhuoneen seinään kiinnitettiin ruuveilla alumiinilista ja lattialle liimattiin alumiinista valmistettu kiinnityskappale. Muualla kuin märkätilassa lattiakappaleen voisi myös ruuvata kiinni, mutta pesuhuoneessa se ei ole sallittua: vedeneristystä ei saa puhkaista.

Kiskon ja kiinnityskappaleen liimauksen on annettava kuivua kunnolla ennen lasin laittamista paikalleen; yleensä vähintään seuraavaan päivään. Kuten saunaseinän lasissa, myös tässä kiskoihin ja lattiakiinnikkeeseen laitettiin lasisilikonia ennen kuin lasi pantiin paikalleen.

Suihkujen, sekoittajien ja viemäreiden liittäminen verkostoon on ammattimiehen työtä, johon tavallinen kotinikkari ei saa puuttua. Putkimiehen työtä voi kuitenkin nopeuttaa ja helpottaa kiinnittämällä kaapistot ja suihkujen rungot jo etukäteen.

Telineet siirtyvät helposti

Kuten edellä mainittiin, WC:ssä ei ollut tilaa tavallisen kokoiselle allaskaapille. Se olisi tullut oviaukon tielle. Ninan löytämä näppärän kokoinen allas ratkaisi asian mainiosti ja vaikka isokouraista remonttimiestä hiukan epäilyttikin, siinä pystyi pesemään jämerämmätkin kourat aivan yhtä hyvin kuin tavallisessa altaassa.

Altaan yläpuolelle ripustettiin peilikaappi, jonka mukana tuli kiinnitykseen tarkoitetut koukut.

Viimeiseksi pantiin paikalleen pyyhe- ja paperitelineet. Ne kiinnitettiin imukupeilla, joten laattoihin ei tarvinnut porata reikiä.

Jollei ensimmäiseksi valittu paikka sitten osoittaudukaan parhaaksi mahdolliseksi, niiden siirtäminen on helppoa: nostetaan varovasti imukupin reunaa kaakelin pinnasta pienellä ruuvitaltalla, jolloin kiinnike irtoaa seinästä. Imukuppi pysyy hyvin karkeampipintaisessakin laatassa eikä pieni pintakuviokaan haittaa, kunhan imukupin alle ei jää kaakelin saumaa.

Lisätietoja:

www.netrauta.fi

molemmat käsienpesualtaat:

www.netrauta.fi

www.otsoson.com

imukupilliset Wenko-kalusteet:

www.bos.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.