Perhe maksoi pojan häistä yli 55 000 euroa – sitten poika kyseli häälahjan perään: "Tämä tyyppi on luuseri"

Perhe maksoi pojan häät ja häämatkan. Tämän jälkeen poika tiedusteli äidiltään, ovatko vanhemmat lähettäneet hänelle häälahjaa. 

Uexpress-lehden Miss Manners -palstalla Judith Martin, Nicholas Ivor Martin ja Jacobina Martin vastaavat lukijoiden kysymyksiin. Tällä kertaa apua pyytää äiti, jolla on poikansa häihin liittyvä ongelma.

– Poikamme avioitui noin kuukausi sitten. Jutellessani hänelle tänään hän kysyi, olemmeko lähettäneet häälahjan, äiti kuvaa.

Äidistä kysymys oli outo, sillä se olivat maksaneet melkein koko hääjuhlan – yhteensä ne olivat kustantaneet 65 000 tuhatta dollaria, noin 55 000 euroa. Perheestä oli mukava tarjota lapselleen häät, ja lisäksi he kustansivat pojan ja morsiamen häämatkalle.

– Tämä yhdistettynä polttareihin, häiden harjoitusillalliseen ja jopa kihlasormukseen. Tunnen, että teimme kaikkemme ja enemmänkin, ja siksi emme antaneet heille täydentävää häälahjaa, äiti kuvaa.

– Olen hieman hämmentynyt heidän kysymyksestään, koska he ovat kyllä tietoisia siitä, mitä olemme tehneet antaaksemme heille upeat häät ja häämatkan. Aviomieheni ja minä olemme molemmat hieman loukkaantuneita ja ehdottomasti turhautuneita!

Äit ihmettelee, mitä häneltä on jäänyt tilanteen suhteen huomaamatta. Lehden Miss Mannersin vastauksessa tilanne ymmärretään hyvin: vastaaja pohtii, mitä pojalta on jäänyt huomaamatta.

– Taloudellinen vastuu? Kunnioitus vanhempiaan kohtaan? Kiitollisuus? Kerjäämisen aiheuttama nolous? Peruskäytöstavat? Miss Manners ei tiedä, oletteko yrittäneet opettaa hänelle nämä sivilisaation peruspilarit. Nyt on joka tapauksessa myöhäistä.

Miss Manners suosittelee vanhemmille tiukkaa, mutta kunniallista kieltäytymistä.

– "Tunsimme, että teimme voitavamme sinun puolestasi, ja olemme pahoillamme, jos tunnet, ettei se ole tarpeeksi", Miss Manners kuvaa.

"Avioliitto on aikuisia varten"

Sivun kommenttiosiossa pojalle ei heru myötätuntoa. Kommentoija Toni Jean kehottaa vanhempia toteamaan pojalle, että he lähettävät tälle mielellään tehosekoittimen, jos poika antaa vaihdossa häihinsä kuluneet 65 000 dollaria takaisin.

– Tämä hemmoteltu, oikeutettu mulkero ei voinut maksaa edes kihlasormusta. En välitä siitä, jos hänen vanhemmillaan on rahaa, tämä tyyppi on luuseri. Toivon, että vanhemmat lakkaavat antamasta hänelle rahaa. Olen pahoillani uuden vamon puolesta... paitsi, jos hän on onnenonkija, siinä tapauksessa he ansaitsevat toisensa, nimimerkki MrsTigercat toteaa.

Kommentoija Kevin Richardson miettii, miksi poika halusi naimisiin, jos hän ei voi maksaa edes kihlasormusta.

– Avioliitto on aikuisia varten, hän sanoo.

Osa kommentoijista toivoo suuresti, että tuore pari sai lahjan ilman korttia, oletti sen olevan vanhemmilta ja kysyi lahjasta varmistaakseen asian. Moni kuitenkin uskoo, ettei totuus ole niin ruusuinen.

Lähde: Uexpress.com

***

0:49

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja