Pelicansin Ilves-voitossa yksinkertainen kaava – se liittyi Lukas Jasekiin ja Iikka Kangasniemeen

Maalikooste: Pelicans - Ilves 5:36
Videolla maalikooste ottelusta Pelicans-Ilves.

Koko Suomi tuntuu odottavan miesten jääkiekkoliigassa Tampereen paikallisfinaaleita, mutta Pelicans taistelee saadakseen Lahden jäähallin kattoon toisen mestaruusviirin. Lahtelaiset tasoittivat ottelusarjan voitot Ilvestä vastaan 1–1:een lauantaisella kotivoitollaan maalein 3–2.

Pelicansin ykkössentteri Lukas Jasek siirtyi pudotuspelien pistepörssin kärkeen lukemilla 5+6 tehtyään kaksi ylivoimamaalia Iikka Kangasniemen syötöistä. Kangasniemen tehopisteet pudotuspeleissä ovat 0+5. Neljästi viimeistelijänä on ollut Jasek ja kerran Lars Bryggman, aina ylivoimalla.

– Saimme Jasekin viimeistellessä hienosti pakkovoiton. Pelissä oli jo hienosti tunnetta, mutta otteluita voisi kyllä jatkaa hieman tiiviimpään tahtiin, totesi Kangasniemi, joka siirtyy Pelicansin karavaanissa pelaamaan Tampereelle torstaina, lauantaina ja tiistaina.

Laitahyökkääjä Kangasniemi, 28, pelaa Liigan pudotuspeleissä kuudetta kautta peräkkäin, mutta menossa ovat vasta toiset välierät. Mitalikokoelma on junioreista. Mestaruutta vantaalaiskasvatti juhli Espoon Bluesin A-nuorissa 2014.

– Kausi jää vähän tyngäksi, jos ei pääse mitalipeleihin. Liigassa koin ne viimeksi IFK:n kanssa (2019).

Lue myös:

    Uusimmat