Pelicansin harjoituksissa kova nimi takavuosilta – lomautetut pelaajat palaamassa rinkiin

Ryan Lasch veivasi komean osuman SHL-finaaleissa 0:59
Ryan Lasch veivasi Frölundalle komean osuman CHL-finaalissa 2019.

Lomautettuja pelaajiaan joukkueharjoituksiin hoputtanut Lahden Pelicans on vähitellen saamassa treenirinkiinsä myös loput palkattomalla jaksolla olleet pelaajansa.

MTV Urheilu kertoi heinäkuun lopussa, että Pelicans oli neuvotellut kahden pelaajansa kanssa harjoitusryhmään palaamisesta, vaikka nämä olivat yhä lomautettuina keväällä tehtyjen säästötoimien seurauksena.

Pelicans oli tuolloin aloittamassa yhteisharjoitukset, kun kaikkiaan kahdeksan pelaajaa oli yhä lomautettuina. Nyt seura kertoo tiedotteessaan, että kaksi pelaajaa tämän hetken seitsemästä lomautetusta on palaamassa vahvuuteen ensi viikolla.

Kaikki lomautettuna olleet pelaajat ovat mukana lopulta syyskuun alkuun mennessä. Kolmen maalivahdin ja 22 kenttäpelaajan harjoitusryhmä on saatu täyteen A-junioreilla.

Lisäksi ulkopuolisina pelaajina kaukalossa ovat viilettäneet Mestis-seura Peliittojen puolustaja Bernard Isiguzo sekä kaudelta 2011-12 tuttu hyökkääjä Ryan Lasch. Amerikkalaispelaaja on takonut kolme edellistä kautta tehoja SHL-seura Frölundassa.

– Lasch harjoittelee täällä, kun ei ole vielä tehnyt ensi kaudeksi sopimusta minnekään, kertoo Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä.

Pelicansin SM-hopeakaudella kahdeksan vuotta sitten Lasch tehtaili runkosarjassa 59 ottelussa 24+38=62 pistettä ja pudotuspeleissä 17 pelissä 5+11=16 pistettä.

Tshekkipelaajien Rudolf Cervenyn, Patrik Bartosakin ja Stanislav Vrhelin matkustuskaranteenit päättyivät viime perjantaina. He liittyivät joukkueen mukaan maanantaina. Sen sijaan ruotsalaispuolustaja Julius Bergman on yhä karanteenissa.

– Heillä oli karanteeniaikana oma koppi hallin toisessa päädyssä, oma sisäänkäynti ja omat treenit. Bergman tuli Lahteen neljä päivää myöhemmin. Hänelle hoidettiin myös oma paikka, ja hän on tällä hetkellä yksin jäillä, kunnes tulee perjantaina joukkueen mukaan, Niemelä selventää.

Lue myös:

    Uusimmat