Pelicans kriisissä SM-liigassa: Tulokset surkeita, Pasi Nurminen vetäytyi – näin vastaa seurapomo Janne Laukkanen

Lahden Pelicans on valunut jääkiekon Liigassa sijalle 11. Joukkue on hävinnyt seitsemästä viimeisestä ottelustaan kuusi. Urheilutoimenjohtaja Janne Laukkasen mukaan päävalmentaja Ville Niemisen asema on vakaa.

Viimeisen kymmenen ottelun otannalla kuntopuntarin toiseksi viimeiseksi pudonnut Pelicans hävisi viikonloppuna Ilvekselle ja Ässille. 

– Tilanne on haastava. Käyrä on ollut alaspäin. Tehdään vähän enemmän töitä ja käännetään se ylöspäin, Laukkanen sanoo MTV Urheilulle.

Lahtelaisjoukkue on esiintynyt kotikaukalossa heikosti. Kuudesta viimeisestä kotiottelustaan se on voittanut vain yhden. Ainoa kolmen pisteen kotivoitto löytyy sarjan avauskierrokselta 13.9. HIFK:ta vastaan.

– Tilanteen taustalla on varmasti monta syytä. Viime aikojen loukkaantumiskierre on yksi asia, joka on vaikuttanut tähän. Samoin avainpelaajien poissaolot. Siinä ne suurimmat syyt varmasti ovat.

Pelicansin apuvalmentajana vuodesta 2015 toiminut Pasi Nurminen jätti tehtävänsä puolitoista viikkoa sitten intohimon laantumisen vuoksi. Laukkanen ei osaa vielä arvioida Nurmisen poistumisen vaikutuksia.

– Ei sitä varmaan vielä osaa sanoa. Päätös oli tehty ja sen kanssa täytyy elää.

Lahtelaisjoukkueen kierre on herättänyt jo kysymyksiä päävalmentaja Ville Niemisen tulevaisuudesta seurassa.

– Ihan kuule steady (vakaa), Laukkanen vastaa turhautuneena kysymykseen Niemisen asemasta.

Laukkasen tiedon mukaan pelaajien ja valmennuksen välit ovat kunnossa. Pelaajaliikennettä on kuitenkin luvassa. 

– Tämä tarkoittaa sitä, että yritetään löytää korvaavia pelaajia menetettyjen tilalle, Laukkanen täsmentää.

Pelicans menetti viime kauden jälkeen useita profiilipelaajiaan, kun esimerkiksi hyökkääjä Jesse Saarinen ja puolustaja Oliwer Kaski poistuivat seurasta. 

– En osaa tässä vaiheessa kautta vielä sanoa, millainen vaikutus heidän lähtemisellään on ollut. Pelataan kausi loppuun ja katsotaan sen jälkeen. Joka vuosi meiltä lähtee pelaajia pois, ei se ole mikään uusi juttu.

Sarjakärki Tappara saapuu perjantaina Pelicansin vieraaksi. Urheilutoimenjohtajalla on selkeä odotusarvo ottelua varten.

– Kurssi käännetään ylöspäin ja annetaan Tapparalle kova vastus. Katsotaan pelin jälkeen mikä on lopputulos, Laukkanen summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat