Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen otti kantaa homoseksuaalisuuteen jääkiekossa – kertoo kokemuksensa omista joukkueista

Jääkiekon maajoukkueet marraskuussa pelattaviin turnauksiin julkistettiin 12:28
Videolla Jukka Jalonen julkistaa Leijonien joukkueen Karjala-turnaukseen.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen pitää Janne Puhakan ulostuloa homoseksuaalisuudestaan myönteisenä asiana.

Entinen liigapelaaja Janne Puhakka kertoi Helsingin Sanomissa avoimesti homoseksuaalisuudestaan. Aihe oli tapetilla myös Leijonien maanantain tiedotustilaisuudessa, jossa muun muassa julkistettiin Karjala-turnauksessa pelaava maajoukkue

– Jos tietäisin, että joku pelaaja olisi homo, hän ei jäisi sen takia valitsematta. Ei ole mitään merkitystä, että onko pelaaja nuori tai vanha, valkoinen tai tumma, homo tai hetero, Jalonen sanoi. 

Jalonen sanoi, ettei hänen omissa joukkueissaan ole pelannut pelaajaa, joka olisi hänen tietojensa mukaan homoseksuaali. 

– Voi olla, että olen sellaista pelaajaa valmentanut, mutta se ei ole kantautunut minun korviini. 

"Helpompi tulla kaapista ulos"

Jalonen pitää kuitenkin Puhakan puheenvuoroa tärkeänä. 

– En tiedä, että onko jääkiekkoyhteisö tai yhteisö ylipäätään sitten sellainen, etteivät miehet uskalla kertoa. Uskon, että siinä pelottaa enemmän suuren yleisön reaktio. 

– Vaikea uskoa, etteivätkö omat pelaajani hyväksyisi homoseksuaalista pelaajaa. 

Jalonen aprikoi, että Puhakan tapaus voi rohkaista muitakin pelaajia tulemaan kaapista ulos. 

– Aika näyttää. Sitä (avautumista) kontrolloivat kuitenkin henkilöt itse. Voi olla, että on helpompaa tulla kaapista ulos, kun on huomannut, että asiaan suhtaudutaan positiivisesti. 

Lue myös:

    Uusimmat