Pelätyn mafiajohtajan tarina

Kriitikoiden ylistämä italialainen 12-osainen sarja Corleone (Corleone - Il capo dei capi) kertoo tositarinan mafiajohtaja Totò Riinasta ja hänen rikollisjärjestöstään, jonka valta kesti puoli vuosisataa. Hänen toimintatapansa tekivät hänestä yhden kaikkien aikojen mahtavimmista ja pelätyimmistä "kummisedistä", kunnes hänet viimein vangittiin 15.1.1993.

Salvatore "Totò" Riina varttui Corleonen kaupungissa Sisiliassa. Nuoressa iässä hän menetti isänsä ja veljensä traagisten tapahtumien seurauksena, jotka jättivät häneen syvät arvet. Hänen oli kasvettava aikuiseksi aivan liian nopeasti ja huolehdittava perheestään köyhyyden ja kurjien olosuhteiden vallitessa, mutta hän päätti olla hyväksymättä kohtaloaan. Turhautunut nuorukainen liittyi muutaman luottoystävänsä kanssa Corleonen mafiapomon kannattajiin, mikä oli alku hänen rikolliselle uralleen.

Vaiheikkaat tapahtumat veivät Riinan välillä vankilaan, jonka aikana muun muassa yksi hänen ystävistään, Biagio Schirò, oli vaihtanut puolta. Vankilassa olon jälkeen Riina tutustui tulevaan vaimoonsa Ninettaan ja ajautui yhä syvemmälle mafian lonkeroihin. Totò Riina nousi arvoasteikossa nopeasti ja oli pian nimi isojen tekijöiden listalla. Älykkyytensä, strategisten vaistojensa ja metodisen väkivaltaisuutensa ansiosta hän kontrolloi ajan myötä suurta osaa Sisiliasta ja koko Italiasta.

Maassa vallitsevan, laajalle levittäytyneen korruption keskeltä nousi kuitenkin muutama harva mies, kuten entinen ystävä Schiró, jotka uskalsivat nousta vastustamaan Totò Riinaa – valmiina uhraaman kaiken taistelussaan mafiaa vastaan. He olivat valmiit pistämään henkensä peliin vakaumustensa ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Totò Riina oli vuosina 1943-1993 yksi maailman mahtavimmista mafiajohtajista ja vastasi satojen siviilien, poliitikkojen ja valtaapitävien murhista Italiassa. Suurinta huomiota herättäneisiin uhreihin lukeutuivat tuomarit Giovanni Falcone ja Paolo Borsellino. Tällä hetkellä Totò Riina istuu elinkautisvankina Italiassa.

Syksyllä 2007 Italiassa esitetty 6-osainen minisarja Corleone esitetään AVAlla sunnuntaisin 25.9.2011 alkaen klo 22.00 kahteentoista tunnin mittaiseen jaksoon jaettuna.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja