Pelätyn huumelordi Pablo Escobarin leski: Pablo vietteli minut kuin psykopaatti saaliinsa

Kolumbialaisen huumepomo Pablo Escobarin leski Victoria Eugenia Henao on murtanut 25 vuoden hiljaisuuden. Hän kertoo tuoreessa omaelämäkerrassaan joutuneensa kärsimään avioliittonsa aikana nöyryytystä, valehtelua, tappoyrityksiä, sieppausuhkauksia ja miehensä rakastajia, kirjoittaa El Periódico-lehti.

Henaon mukaan Escobar muokkasi hänestä haluamansa täydellisen alistuvan vaimon.

– Kolumbiassa päätökset tekevät miehet. He eivät kerro mitään, eikä naisilla ole oikeutta edes kysyä. Naisen tehtävä on huolehtia kodista ja niin minäkin tein, Henao sanoo El Periódicolle.

Henao avautuu avioliitostaan tuoreessa kirjassaan Pablo Escobar: mi vida y mi cárcel, suomeksi Pablo Esobar, elämäni ja vankilani.

23-vuotias Pablo alkoi vikitellä 12-vuotiasta Victoriaa

Henao kertoo tavanneensa Escobarin ollessaan vasta 12-vuotias. 11 vuotta vanhempi Escobar asua naapurissa ja alkoi kirjoittaa tytölle runoja ja lahjoitella suklaita Henaon vanhempien kauhuksi.

Kun Henao oli 14-vuotias, Escobar raiskasi hänet ja pakotti sen jälkeen aborttiin.

– Siihen aikaan minä en edes ymmärtänyt, mitä seksuaalisuus on, koska se oli ja on yhä edelleen tabu Kolumbiassa. Minulle se, mitä hän teki, oli kuolemansynti.

Henoa sanoo, ettei ymmärtänyt lainkaan, mitä hänen elämässään oli tapahtumassa. Hän oli tästä lähtien täysin Escobarin talutusnuorassa.

– Kun Pablo vei minut aborttiin, hän ei kysynyt minulta mitään eikä varoittanut siitä, mitä olisi voinut tapahtua.

Alistuminen psykopaatin talutusnuoraan

– Terapeuttini mukaan tapahtumasta alkoi täydellinen alistumiseni psykopaatin vaimoksi. Psykopaatit hurmaavat saaliinsa, viettelevät sen. Ja näin kävi myös meidän tapauksessamme.

Henao kertoo yrittäneensä vuosien varrella erota Escobarista useita kertoja.

– Pablo ei suostunut siihen. Hän vakuutti aina, että minä ja lapset olemme hänelle kaikkein tärkeintä elämässä.

Henao sanoo vasta nyt ymmärtäneensä, millaista kaksoiselämää perhe vietti.

– Nyt ymmärrän, että yritin vuosikausia suojella itseäni pommeilta, sieppauksilta ja erilaisilta iskuilta. Pablolla oli myös rakastajattaria. Paitsi että hän nöyryytti minua naisena, hän saattoi myös perheemme jatkuvaan hengenvaraan.

Lesken mukaan hän idealisoi Escobaria pitkään ja sanoo silmiensä auenneen vasta aloitettuaan elämäkertansa kirjoittamisen.

– Olen ollut hyvin vihainen Pablolle, mutta minun täytyy antaa anteeksi voidakseni jatkaa elämääni. 

Kolumbian tunnetuin huumelordi Pablo Escobar kuoli poliisi-iskussa 2. joulukuuta 1993.

Lue myös:

    Uusimmat