Pelastuslaitoksella suuroperaatio Helsinki-Vantaalla – Finnairin kone kääntyi takaisin teknisen vian vuoksi

Helsinki-Vantaan lentokentälle annettiin ilmoitus ilmaliikenneonnettomuuden vaarasta.

Jutun pääkuva on arkistokuva eikä kyseinen kone liity tapaukseen. 

Päivystävän palomestarin Tomi Airaksinen kertoo MTV Uutisille, että pelastuslaitos oli saanut tänään ilmoituksen Helsinki-Vantaan lentokentälle ilmaliikenneonnettomuuden vaaran vuoksi. 

Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist mukaan Finnairin kone oli ollut matkalla Helsingistä Espanjan Malagaan, mutta kääntyi takaisin hydrauliikasta tulleen vikaindikaation vuoksi.

Paluu ja laskeutuminen takaisin olivat sujuneet normaalisti. Kone oli tyyppiä Airbus 3119.

Koneen kyydissä oli Finnairin viestinnän mukaan 130 matkustajaa, joiden on määrä lähteä uudella lennolla kohti Malagaa kello 12.30. Uudelle lennolle vaihdetaan kone sekä miehistö. 

Alkuperäinen lento lähti liikkeelle kello 8 aamulla ja sen arvioitu laskeutumisaika Malagaan olisi ollut 11.45.  

Takaisin kääntynyt kone menee Tallqvistin mukaan nyt normaalisti tarkistukseen. 

Ilmaliikenneonnettomuusilmoituksiin suhtaudutaan pelastuslaitoksen mukaan aina vakavasti, joten paikalle lähetettiin 13 yksikköä.

*Juttua päivitetty kauttaaltaan 10.3.2021 12.23.

Juttua oikaistu 10.3.2021 klo 12.28: Jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin, että vikaindikaatio olisi tullut laskutelineistä. Se tuli hydrauliikasta. 

MTV Uutiset Live kertoi aiemmin, miten lentäjät ylläpitävät ammattitaitoaan nyt, kun korona on vähentänyt matkailua merkittävästi. Katso video:

Matkustusrajoitukset veivät työt ja tekivät taitojen ylläpitämisestä hankalaa – lentäjäkonkari kertoo, millaisessa hätätilassa lentäjät ovat 5:59
Matkustusrajoitukset veivät työt ja tekivät taitojen ylläpitämisestä hankalaa – lentäjäkonkari kertoo, millaisessa tilanteessa lentäjät ovat.

Lue myös:

    Uusimmat