Pelaako lapsesi rahasta Internetissä?

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos muistuttaa kasvattajia seuraamaan lasten nettipelaamista valppaasti. Alaikäisten rahapelaaminen on ollut yleistä Suomessa, mutta nyt siihen on tulossa muutos.

Rahapelaamisen ikärajat muuttuvat ja digitaaliseen eli kännykkä-, tietokone- sekä konsolipelaamiseen käytetty aika huolestuttaa kasvattajia.

Arpajaislain muutoksen myötä Suomessa siirrytään muualla Euroopassa yleisesti noudatettaviin ikärajoihin. Heinäkuusta 2011 alkaen kaikki rahapelaaminen on kielletty alle 18-vuotiailta. Siihen mennessä myös rahapeliautomaateilla siirrytään asteittain uuteen ikärajaan.

Ikärajamuutoksella alaikäisiä pystytään paremmin suojelemaan rahapelaamisen haitoilta. On muistettava, että lapsikin voi jäädä koukkuun pelaamiseen ja sillä on vaikutuksia lapsen elämään.

Lasten ja nuorten lisääntynyt pelaaminen ja pelien sisällöt huolestuttavat kasvattajia, eikä suotta. Liialliseen pelaamiseen liittyy monia haittoja, joista on hyvä olla tietoinen ja jotka on mahdollista välttää. Näitä ovat esimerkiksi ajan- ja rahankäyttöön, sosiaalisiin suhteisiin sekä yleiseen elämänhallintaan liittyvät haitat.

– Ikärajamuutos on erittäin merkittävä. Alaikäisten rahapelaaminen on ollut yleistä Suomessa. Pelkkä lainmuutos ei tilannetta kokonaan muuta, vaan tarvitsemme myös asennemuutosta rahapelaamiseen, THL:n kehittämispäällikkö Saini Mustalampi toteaa.

Kysymys: Kuinka paljon lapsesi viettää aikaa netissä?

Kuvat: Shutterstock

Lähde: THL

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja