Pelaajayhdistyksen pomo antaa sapiskaa Liigalle, kova päätös tehtiin omin päin – "Miksei toimita niin kuin on sovittu?"

27:03
Videolla Tulosruudun juttu Liigan päähän kohdistuneista taklauksista.

Jääkiekon SM-liigan hallitus päätti maanantaina, että päähän kohdistuneista taklauksista jaettavia sanktioita kovennetaan. Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela ei ymmärrä, että miksi päätös on tehty yksipuolisesti.

Liigan hallituksen päätöksen mukaan tästä eteenpäin ottelurangaistusten arvoiseksi katsottavista taklauksista annetaan vähintään viiden ottelun pelikielto. Saarela kertoo, että Liiga on toiminut omin päin tehdessään päätöksen muutoksesta.

– Pelaajayhdistys on luonnollisesti huolissaan pelaajien turvallisuuteen liittyvistä kysymyksistä. Oman käsitykseni mukaan olemme Liigan kanssa sopineet, että mahdollisista rangaistuksen korottamisista sovitaan yhdessä. Liigan hallitus on nyt tehnyt yksipuolisesti päätöksen, jolla on merkittäviä vaikutuksia pelaajan työsopimuksen sisältöön, pelikiellon pituuteen ja palkan pidätykseen, Saarela kertoo MTV Urheilulle.

Saarela kertoo saaneensa tiedon päätöksestä maanantai-iltana. Hänen mukaansa Liigan hallitus on sivuuttanut normaalin käytännön asioiden sopimisesta.

–  Olemme keskustelleet asioista ja tehneet aiemmin päätökset yhdessä. Minun mielestäni nyt sopimuksen mukainen normaali käytäntö on sivuutettu, Saarela toteaa.

– Tässä on kyse siitä, että kuinka näitä asioita viedään eteenpäin, kuten on sovittu, että tehdään yhteisymmärryksessä. Miksi ei sitten käytännössä toimita niin? Liigan tiedotteessa kerrotaan yksiselitteisesti, että päähän kohdistuneet taklaukset ovat laskusuunnassa. Miksi pitää tehdä näin hätiköityjä asioita ja aiheuttaa konfliktitilanteita niiden suhteen. Pelaajia tulisi kuunnella ehdottomasti näissä asioissa, Saarela jatkaa.

Pidemmät pelikiellot tulevat vaikuttamaan myös merkittävästi pelaajaan, joka saa pelikieltoa. Pidempi pelikielto näkyy palkkapussissa.

– Tämäkin on yksi asia, josta heidän olisi tullut keskustella meidän kanssamme. Eihän pelaajayhdistyksen intressi voi olla se, että kuinka pelaajalta saataisiin vähennettyä mahdollisimman paljon palkkaa. Meidän intressi on saada peli turvalliseksi, Saarela päättää.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja