Pekonin oudot makuparit – kokeilisitko näitä?

Pekoni sopii syötäväksi muunkin kuin aamiaismunakkaan kera. Miltä maistuisi suklaalla tai vaahterasiirapilla päällystetyt pekonisiivut?

Muutama kuukausi sitten Wired-lehti yhdisti voimansa Food Networkin kanssa analysoidakseen 50 000 reseptiä ja 906 539 niihin tullutta kommenttia. Analysoinnin tuloksena huomattiin, että pekoni teki liki kaikista ruoista maukkaampia.

Aiemman tutkimuksen mukaan pekonin makuhermoja hivelevä ominaisuus johtuu kemiallisesta reaktiosta. Kuumennettaessa aminohappojen ja pelkistävien sokereiden välillä tapahtuu reaktio, joka vapauttaa suuren määrän tuoksuja ja aromeita, jotka saavat veden herahtamaan kielelle. Pekoni sopiikin perinteisesti hyvin vaikkapa kananmunan kanssa, mutta oletko jo kokeillut seuraavia makupareja?

Pekoni ja vaahterasiirappi tai hillo

Suolaisen ja makean yllättävä yhdistelmä sopii nautittavaksi vaikkapa paahtoleivän päällä. Kuten pekoni ja vaahterasiirappi myös pekoni ja hillo auttavat, kun mieli tekee yhtaikaa suolaista ja makeaa. Kokeile pekonia vaikkapa vadelma-, karhunvatukka- tai mansikkahillon kanssa.

Pekoni ja maapähkinävoi

Maapähkinävoi on todistetusti herkullinen pari pekonille, sillä jopa New Yorkin entinen pormestari Michael Bloomberg on kertonut suosikkiruoakseen maapähkinävoilla ja pekonilla maustetun voileivän. Elvis-leipänä puolestaan tunnetaan voileipä, jossa maapähkinävoin ja pekonin lisäksi on muussattua banaania. Huhujen mukaan tätä leipää edesmenneen Elviksen äiti tarjoili usein pojalleen.

Pekoni ja suklaa

Suklaalla päällystetyt pekonisiivut ovat kasvattaneet suosiota Pohjois-Amerikassa ja joillain valmistajilla on jopa valikoimissaan erilaisia valmiita suklaa-pekoni-herkkuja. Yhdistelmä on tuttu myös monista amerikkalaisista ruokaohjelmista ja blogeista ja tämä makupari onkin osoittautunut monelle maistuvaksi.

Pekoni ja taatelit, luumut tai viikunat

Kokeile pekoniin käärittyä taatelia tai luumua tai vaikkapa kuivattua aprikoosia. Myös tuoreet viikunat yhdistettynä pekoniin ja vuohenjuustoon on maukas yhdistelmä.

Pekoni ja merenelävät

Jos et syö mereneläviä niiden terveellisyyden vuoksi, kokeile kääriä rasvaisen pekonin sisään katkarapuja, lohta tai taimenta. Tai sekoita keskenään pekonia ja simpukoita, mustekalaa tai ostereita.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Epicurious

Lue myös:

    Uusimmat