Pekka Virran terveystilanne ja telakan koronalinko hurjavireisen Lukon uhkana: "Olemme entistä varovaisempia"

4:42
C Moren Studiossa keskusteltiin Lukon suurimmista haastajista.

Rauman Lukko porskuttaa ylivoimaisessa SM-liigan kärjessä, ja suurimmat uhat tulevat kaukalon ulkopuolelta. Päävalmentaja Pekka Virta on edelleen koronaviruksen aiheiuttamien oireiden takia sivussa, ja Raumalla myllää maan suurin koronapesäke. 

Sanotaan, ettei yksikään mestarijoukkue ole noussut suuruuteensa ilman käymistä pohjalla. Tai vähintään merkittäviä vaikeuksia. 

Rauman Lukolla on nyt käynnissä sankaritarinan mahdollinen synkeämpi vaihe. 

Rauma nousi valtakunnajulkisuuteen telakan koronatartuntojen takia ja päävalmentaja Pekka Virta on edelleen sivussa koronaoireiden takia. Puolustuksen tukipilarit Vili Saarijärvi ja Lukas Klok ovat olleet EHT-turnauksen jälkeen poissa peleistä koronakaranteenien takia

Näyttää vahvasti, että ylivoimaisesti sarjaa johtavan Rauman Lukon vihollinen on ihan muu kuin SM-liigajoukkueen pelipaitaa kantava vastustaja. 

"Toimintaa terävöitetty"

Rauman telakalla havaittiin viikonloppuna 240 koronatartuntaa, mikä nosti koko Satakunnan koronalukemia merkittävästi. Yleisöä ei voi enää katsomoista häätää, koska siellä ei ihmisiä ole ollutkaan, muutta muuten valmistilaa on kohotettu.  

Seurassa ja joukkueessa kiristynyt tilanne aiheutti välittömän reaktion. Pelaajat kokoontuivat omaan palaveriinsa keskustelemaan suojautumisesta. 

– Kaikkien toimintaa on terävöitetty sekä joukkueessa että toimistolla. Olemme entistä varovaisempia, toimitusjohtaja Timo Rajala sanoi MTV Urheilulle. 

 Pelaajille on suositeltu, etteivät he liikkuisi vapaa-aikana esimerkiksi kahviloissa tai kaupoissa. Kukaan ei nyt halua olla se ihminen, joka heittää hiekkaa mestaruusrattaisiin. 

Lukko on nykäissyt kakkosena majailevaan HIFK:hon jo 12 pisteen eron. Pelillinen taso ei ole ollut kauden parasta, mutta pistetahti on säilynyt hyvänä. Viime viikollakin neljästä ottelusta irtosi kahdeksan pistettä. 

"Olisi äärettömän kova juttu"

Rajalan 14 vuoden urakka Lukko Oy:n toimitusjohtajana päättyy tämän kauden jälkeen. Mestaruus olisi hieno kruunu työlle. 

– Se olisi äärettömän kova juttu, viimeiset 6–7 vuotta mestaruutta on toivottu. Mestaruus on monen asian summa, mutta nyt näyttää hyvältä. 

Rajala huomauttaa, että Lukolla on ollut hyvät mahdolliosuudet kirkkaimpaan ainakin pari kertaa Risto Dufvan ja kerran Rauli Uraman valmennuskaudella. Tie on tyssänyt aina välierävaiheeseen.

Viimeksi Lukko on ollut finaalissa vuonna 1988, kun Tappara vei kullan. 

– Isoja pettymyksiä on paljon. Aina on tullut loukkaantumisia ja ties mitä. 

Miten paljon mahdollista voittoa himmentäisi se, ettei yleisö pääsisi todistamaan Lukon historian toista voittoa?

– Urheilun suola on, että peleissä on fiilistä ja koko kaupunki elää hetkessä. Loppukädessä urheilu on kuitenkin urheilua. Kaikkia kulta lämmittäisi joka tapauksessa. 

Varautumisbudjetti valmiina

SM-liigaseurat ovat olleet tiukilla koronavuoden aikana. Lukko Oy on konsernitason tukensa takia yksi SM-liigan vakavaraisimpia yhtiöitä, joka ei ole ensimmäisten kaatujien listalla vaikeassakaan tilanteessa. 

Rajala sanoo, että korona on puraissut urheilupuolen lisäksi tapahtuma- ja ravintolatoimintaan. 

– Olemme pystyneet sopeuttamaan kustannuksiamme. Sisäisiä varautumisbudjettejakin on tehty, mutta niiden sisältö on sisäisiä asioita. 

Raumalaiskiekkoilun Tuki ry:n puheenjohtaja Rafael Eerola vahvistaa, että Lukko Oy on tähän mennessä pärjännyt omillaan. 

– Vahva tausta antaa toki turvaa, mutta entistä kovempaa työtä vaaditaan nyt päivittäin kaukalossa ja sen ulkopuolella, Eerola sanoo. 

"Odotamme, että hän palaa"

Lukko on joutunut pärjäämään ilman sairauslomalla olevan Pekka Virran jykevää valmennusotetta. Hän kertoi voinnistaan 13. päivä ja sanoi olleensa sairaalahoidossa, mutta sen jälkeen päivitystä ei ole kuulunut. 

Lukko on vetänyt tiukkaa tiedotuslinjaa Virran tapauksessa. Erik Hämäläinen on kantanut päävastuuta valmennuksesta Virran poissaollessa. 

– Terveydelliset asiat ovat jokaisen henkilökohtaisia. Hän kertoo sitten itse lisää, kun haluaa, Rajala tiivistää. 

– Odotamme kovasti, että hän palaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja