HIFK-järkäleelle pitkä pelikielto – ottelun tuomaristo päästi tästä taklauksesta kakkosella

1:37
Johan Motin taklaa Miro-Pekka Saarelaista keskialueella – kurinpitodelegaatio rankaisi viiden ottelun pelikiellolla.

HIFK:n Johan Motin on saanut viiden ottelun pelikiellon päähän kohdistuneesta taklauksesta. Motin taklasi Pelicansin Miro-Pekka Saarelaista perjantain ottelussa.

Pelikieltoon johtanut tapaus sattui Pelicans–HIFK-ottelun toisessa erässä, kun Motin täräytti avojään taklauksen päin kiekkoon luistellutta Saarelaista. 

Voit katsoa Motinin taklauksen pääkuvan videolta.

Ottelun tuomaristo määräsi Motininille kahden minuutin rangaistuksen, jonka syynä oli pään tai niskan seudulle kohdistunut taklaus sekä 10 minuutin käytösrangaistuksen. Kurinpitoon tapauksen vei päävideotuomari, joka katsoi, että tilanteesta tulisi määrätä Motinille ottelurangaistus.

Videolta tilannetta tarkastellut kurinpitodelegaatio näki tilanteen päävideotuomarin tavoin. Kurinpitäjän mukaan taklaus tapahtuu olkapäällä, joka osuu Saarelaista päähän. Muuta vartalokontaktia ei ole.

Seuraamusta päättäessään kurinpitodelegaatio otti huomioon SM-liigan hallituksen viime syyskuussa antaman päätöksen, jonka mukaan kaikista taklaamalla suoritetuista päähän kohdistuvista ja ottelurangaistuksen arvoiseksi katsotuista takaluksista on annettava vähintään viiden ottelun pelikielto.

Tässä tapauksessa taklauksesta aiheutuu suora ja voimakas osuma Saarelaisen päähän. Näin Motin asetetaan viiden ottelun pelikieltoon. Saarelainen ei loukkaantunut tilanteessa.

Motin oli väliaikaisessa pelikiellossa jo lauantain JYP-ottelussa, joten hän on pelikelpoinen 5. maaliskuuta HIFK–Kärpät-ottelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja