Pekka Tirkkonen hyppää JYPin päävalmentajaksi

Pekka Tirkkonen on jääkiekon SM-liigaseura JYPin seuraava päävalmentaja. Tirkkosen sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta, jyväskyläläisseura kertoi tiedotustilaisuudessaan.

Ari Santanen liittyy JYPin valmennustiimiin kaksi vuotta kattavalla sopimuksella. Antti Turunen ja Jarkko Hyytiä puolestaan jatkavat JYPin valmennuksessa nykyisestä ryhmästä.

Pekka Tirkkonen on viimeisimmäksi valmentanut SM-liigassa SaiPaa kausina 2012–2016, ja kaikkina noina kausina hänen apurinaan toimi Ari Santanen. Sesongilla 2013–14 Tirkkonen luotsasi lappeenrantalaiset liigan nelossijalle ja hänet valittiin sarjan parhaaksi valmentajaksi.

SaiPa-pestin jälkeen Tirkkonen lähti Sveitsiin Kloteniin, jossa hän sai potkut kesken toisen kauden. Tällä kaudella Tirkkonen valmensi Saksan DEL-liigassa Grizzlys Wolfsburgia, mutta sai potkut lokakuussa.

– Minulla on kova motivaatio ja nälkä tulla päävalmentajaksi JYPiin, joka on vahvasti uudistumassa. JYP tunnetaan perinteikkäänä, vahvan identiteetin keskisuomalaisena seurana. Nyt lähdetään viemään joukkuetta kohti uutta aikaa. Koen, että minulla on paljon annettavaa tähän kehitysvaiheeseen, Tirkkonen sanoo.

Kuluneella kaudella JYPin peräsimessä aloitti Lauri Merikivi, mutta Risto Dufva korvasi hänet tammikuussa. JYP ylsi pudotuspelien 1. kierrokselle, mutta taipui Lukolle otteluvoitoin 1–2.

Risto Dufva:"Ruvetaan tekemään etunojapunnerruksia ja juoksemaan pururadalla, ettei ensi vuonna käy näin" 4:12
Risto Dufva kommentoi JYPin kauden päättymistä pudotuspelien 1. kierrokselle.

Lue myös:

    Uusimmat