Mainos

Sauri luki Yölinjan juhlalähetyksessä postin vuosien takaa – "pelastit kahdeksan ihmisen elämän"

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri luotsasi perjantain ja lauantain välisenä yönä Ylen 90-vuotisjuhlallisuuksien kunniaksi legendaarisen Yöradio-lähetyksen.

Sauri kiittelee Facebook-kirjoituksessaan vuolaasti kollegoita sekä kertoo juhlalähetyksen sisällöstä. Yöradion paluulähetyksessä keskusteltiin muun muassa syyllisyydestä, koulukiusaamisesta ja itsemurhayrityksestä, vaikeasta äitisuhteesta, veljen alkoholismista, työttömyydestä ja päihdeongelmista.

– Kuten Yölinjan perinteeseen kuuluu, mukaan mahtui yksi pakollinen pilapuhelu ja yksi soittaja, joka oli pudonnut langalta ennen lähetykseen pääsyä, Sauri kirjoittaa.

Sauri aloitti Yölinjan juontajana Radio Cityssä 1987. Vuonna 1997 ohjelma siirtyi Ylelle ja Sauri mukana. 

Sauri luki lähetyksessä aikoinaan saamansa sähköpostin. Juontajan mukaan se on kaikkein kaunein kiitos lähetyksen vuosista.

Haluan kiittää neuvosta, jonka sain 17 vuotta sitten. Sen avulla seitsemän lapsen äiti jaksoi rakentaa elämän, jossa ei tarvinnut enää pelätä. Se neuvo siis pelasti tavallaan kahdeksan ihmisen elämän. Neuvo oli tällainen: rakenna elämäsi pikku hiljaa sellaiseksi, että uskallat lähteä henkisestä vankilastasi ulos, tee se sekä itsesi että lastesi takia. Nyt olen onnellinen. Sydämellinen kiitos.

Sauri ja Yölinja vaikenivat Ylellä 2002. Yle ilmoitti syyksi, ettei heidän tehtävänään ole tarjota psykologisia palveluja. Kuudentoista vuoden aikana kuultiin noin 12 300 yölinja-keskustelua.

MTV Uutiset halusi kokea yöradiotunnelmaa, ja soitti keksityn puhelun sovitusti Pekka Saurille marraskuussa, kun Sauri teki yhden jakson Yölinjaa: 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.