Pekka Puska taipui ja äänestää sote-valiokunnassa vedotun mukaisesti: "Koin uskomatonta painostusta"

Sote-uudistus takkuaa – käsittelyaikataulut täysin auki 5:39

Kansanedustaja Pekka Puska (kesk.) kertoo kokeneensa ”uskomatonta painostusta” ensin kokoomuksen ja myös oman piirin eli keskustan osalta Vaasan sairaalan päivystysasiassa.

Puska ilmoitti tänään olevansa valmis menemään valiokuntaan äänestämään hallituksen päätöksen mukaisesti.

– Tässä tilanteessa olen joutunut uskomattoman painostuksen kohteeksi, alun perin juuri kokoomuksen taholta, mutta myös omasta piiristä on vahvasti vedottu soten kokonaisuuden nimissä. Ja on siis vedottu minuun, että suostuisin menettelyyn, jonka varmaan monet laillani kokevat ”takinkääntönä”, Puska kirjoittaa tiedotteessaan.

Puska kannatti Vaasan liittämistä 12 muun kanssa

Puska on kannattanut Vaasan liittämistä 12 muun sairaalan kanssa niin sanottujen laajan päivystyksen sairaaloiden joukkoon. Eduskunta päätti jo kaksi vuotta sitten, että Pohjanmaalla laajan päivystyksen saa Seinäjoen sairaala.

– Tämän jälkeen ovat kokoomuksen edustajat minulle suureksi hämmästykseksi ilmoittaneet, että koko sote-käsittely ei etene, ellen henkilökohtaisesti ole valiokunnassa äänestämässä pykälästä ilman Vaasaa, Puska kirjoittaa.

Aiemmin Puskan aikeissa oli vetäytyä valiokunnasta asiaa käsiteltäessä ja varajäsen olisi hoitanut tehtävän. Kokoomukselle ei tämä järjestely sopinut.

– Ei siis riitä, että keskusta olisi valiokunnassa yksimielisesti pohjapykälän takana, vaan minun pitäisi todella olla henkilökohtaisesti valiokunnassa äänestämässä vastoin vahvasti perusteltua kantaani. Hämmästyttävää!

Puska: En halua vaarantaa sote-uudistusta

Puska ei omien sanojensa mukaan halua vaarantaa koko sote-uudistuksen etenemistä ja ilmoitti tänään, että on valmis menemään valiokuntaan äänestämään vedotun mukaisesti.

– Kun tämän vuosia valmistellun uudistuksen saaminen maaliin on minullekin äärimmäisen tärkeää, olen nyt ilmoittanut, että olen valmis menemään valiokuntaan äänestämään vedotun mukaisesti.

Puska korostaa, että hän on painostuksesta huolimatta kantansa takana Vaasan asiassa ja toivoo, että tuleva hallitus saa terveydenhuoltolain uudistuksen yhteydessä pykälät, jotka turvaavat Vaasan keskussairaalan korkeatasoisen toiminnan.

Lue myös:

    Uusimmat