Mainos

Pekka Poudan yllättävä vinkki helteeseen: Kastele musta t-paita ja pue se yllesi – idea sai alkunsa Sini-koiran vaatteesta

1:48

Meteorologi Pekka Pouta tietää mikä tepsii, kun tarvitaan viilennystä helteen keskelle. Joko ihmiselle tai eläimelle.

Video: Pekka Pouta havainnollistaa neuvoa Sini-koiran kanssa. Sini saa videolla yllensä koirille suunnitellun vaatteen, jonka voi kastella olon helpottamiseksi. 

Tänään on Poudan mukaan suunnilleen yhtä kuuma kuin eilinen.

– Erona eiliseen on se, että varsinkin idässä on virinnyt pieni tuuli ja keli ei tunnu ihan yhtä kuumalta kuin eilen. Sen sijaan Turun seudulta kohti pohjoista on sen sijaan pläkätyyni vyöhyke, jossa on se kuumin kolkka etelässä ja keskiosassa maata.

Myös Lapissa lämpömittarin lukemat saattavat nousta jälleen yli kolmeenkymmeneen asteeseen.

Paitakauppaan 

Jos helle käy tukalaksi, Pouta neuvoo hankkimaan mustan T-paidan. Aivan oikein, mustan paidan, vaikka monesti helteellä neuvotaan välttämään mustia vaatteita. Paita täytyy itse asiaa kokeilleen meteorologin mukaan ennen päälle vetämistä kastella kunnolla.

Kun paidan kastelee, vesi alkaa muuttua höyryksi. Olomuodon muutos sitoo energiaa ja se viilentää.

Idean Pekka sai hankittua myös Huomenta Suomesta tutuksi tulleelle Sini-koiralleen vaatteen, jonka voi kastella olon helpottamiseksi. Jutussa olevalta videolta voit katsoa, miten homma toimii ja mitä mieltä Sini on kesäasusteesta.

– Tämä tuote imee niin paljon vettä, että me olimme eilen kuumimpaan aikaan käytännössä monta tuntia ulkona koiran kanssa. Se oli pirteämpi kuin pitkään aikaan.

Kikka toimii, vaikka Sinin vaate ei musta olekaan.

Poudan mukaan torstaina lounaassa on pientä pilviharsoa ja sadekuurojen mahdollisuus. Ukkosia on odotettavissa torstain ja perjantain välisestä yöstä alkaen ja viikonloppuun jatkuen.


 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.