Pekka Poudan tv:stä tuttu Sini-koira erikoishaastattelussa: Fanikohtaamisia ja julkkiskavereita – näin elämä muuttui tv-tähteyden myötä

Pekka Poudan borderterrieri Sini on tuttu näky Huomenta Suomen lähetyksissä.

Meteorologi Pekka Poudan ja hänen puolisonsa toimittaja Mari Sarolahden borderterrieri Sini päätyi osaksi Huomenta Suomen lähetyksiä vuonna 2017, jolloin ohjelmaa uudistettiin.

Julkisuuden myötä Sinin elämä muuttui.

– Ihmiset rupesivat tunnistamaan hänet. Tuli paljon aamuheräämisiä ja rapsutuksia. Sini on aina tykännyt tästä työstä. Täällä saa niin paljon huomiota ja herkkuja, Pouta kertoo.

– Ei ole julkisuus mennyt päähän. Parta tosin harmaantui jo ensimmäisen työvuoden aikana, mutta tiedän sen itsekin, että vuorotyö on rankkaa – se on sitä nuorellekin nartulle, Sarolahti kuvailee.

Huomioon tottunut Sini kulkee MTV Uutisten tiloissa rapsutuksista toisiin.

Välillä Sinin käytös vaikuttaa diivailulta sen juostessa kohti rapsuttajaa ja tehdessään viime hetkellä väistöliikkeen rapsuttajasta.

– Taas se dissasi minut. Tulee lähelle ja sitten ei tervehdikään. Se saa niin paljon huomiota ja rotu on muutenkin sellaisen, ettei ole niin huomionkipeä ja miellyttämisenhaluinen. Piirre korostuu vähän enemmän, kun huomiota ja herkkuja riittää, Pouta kuvailee Sinin tapoja.

"Sen takia sitä ei joskus näy televisiossa"

Sini tekee uutistoimituksessa vain aamuvuoroja. Palkaksi hän saa herkkuja.

Toimitukseen tassutellessaan Sinin mielestä yksi ihminen on uutisissa ylitse muiden.

– Huomenta Suomen ohjaaja. Siksi Siniä ei joskus näy televisiossa, koska on siellä ohjaamossa ohjaajan luona. Kutsumme häntä kanatikkumieheksi.

Myös toimittaja Mika Tommola on Sinin mieleen.

– Tommola vei sitä kaikennäköisiin tapahtumiin Huomenta Suomen puitteissa. Se on käynyt koirahieronnassa, trimmauksessa, uimassa ja testaamassa vaikka mitä Mikan kanssa.

Sini on tavannut urallaan myös paljon julkkisvieraita. Erityisesti mieleen jäi tapaaminen näyttelijä Seela Sellan kanssa.

– Hän opetti Sinille, miten hyvää on ankanrinta, Pouta kertoo.

Tapasi presidentin

Poudan mielestä Sinin tv-uran kohokohta on ollut presidentin kohtaaminen.

– Minun mielestäni se on ehkä tämä Sauli Niinistön tapaaminen. Sinin mielestä uran kohokohtaan liittyy jotain syötävää.

Vapaapäivinään Sini viettää kaupunkilaisen seurakoiran elämää. Jouluna hän aikoo suunnata sienimetsälle.

– Sini pääsee vapaapäivinään usein kaupungille, gallerioissa ja kahviloissa viihtyy erityisen hyvin – oman laumansa kanssa. Myös Stokkalla shoppailu on Sinin makuun. Ehkä kaikkein parasta on kuitenkin päästä metsään haistelemaan villejä hajuja ja etsimään sieniä. Tänä jouluna taitaa olla taas sellaiset ilmat, että voi etsiä joulunakin suppilovahveroita. Siinä Sini on hyvä – toki palkkiota vastaan, Sarolahti kertoo.

Sini on alkanut tekemään viime aikoina myös hyväntekeväisyyttä.

VIDEO: Näin Pekka Poudan Sini-koira valmistautui Huomenta Suomen lähetykseen

3:24

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja