Pehmeää voimaa

1997 Heggies Merlot 103 mk

Australialainen punaviini Heggies Merlot todistaa osaltaan, ettei suomalainen viininystävä voi jättää Alkon toimitusvalikoimaa huomiotta. Toimitusvalikoima on paikallaan, kun innokas kuluttaja etsii uutta mielenkiintoista maistettavaa. Mahdollisuus, että tarjoat vieraillesi jotain aivan uutta, on myös melkoisen todennäköinen. Toimitusvalikoimaa on helppo käyttää. Tilaus onnistuu missä tahansa Alkon myyntipisteessä. Pullon voi hakea normaalisti parin päivän kuluttua.

Sata markkaa maksavaa viiniä on vaikea ostaa sokkona. 1997 Heggies Merlot on poikkeus, se lunastanee vaativatkin odotukset. Se on väriltään kauniin punainen. Värissä on jo iän tuomaa vaaleaa reunusta. Tuoksu on aluksi hyvin marjaisa, antavan rehevä. Myöhemmin siitä aistii anista, tervaa ja erityisesti eukalyptusta, joka on hyvä vinkki tunnistaa merlot-viini. Maku on täyteläinen ja pehmeä, mutta samalla hapokas. Happoja tarvitaankin tasapainottamaan juomaa, sillä alkoholipitoisuus nousee peräti 14,5 prosenttiin. Viini on silti hyvin tasapainossa.

Kovin keveille ruoille ei tällaista muurinmurtajaa tietysti pidä tarjota. Koska australialaiset ovat barbecue-kansaa, kokeilin viiniä mökillä, yksinkertaisella grilliaterialla. Kypsytin naudan ulkofileen kapeamman puolikkaan tiiligrillin hiilloksella, kunnon koivuhaloilla tietenkin. Liha kannattaa jättää vähintään mediumiksi, jotta lihanesteet jäävät pehmentämään viinin makua. Myös kermainen kantarellikastike sopi erinomaisesti rotevan punaviinin kanssa.

Teksti: Pekka Suorsa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja