Peaches Geldofin viimeinen kolumni julki: Äitiys on parasta elämässäni

Maanantaina menehtyneen 25-vuotiaan Peaches Geldofin perhe-elämää ylistävä viimeinen kolumni on julkaistu.

Bob Geldofin tytär Peaches kuoli yllättäen 7. huhtikuuta vain 25 vuoden iässä. Kahden lapsen äiti tunnettiin muun muassa mallina, tv-juontajana ja kolumnistina.

Mother and Baby -lehti on kunnioittanut Peachesin muistoa julkaisemalla tämän viimeiseksi jääneen kolumnin verkkosivuillaan.

Kolumnissa Peaches Geldof kirjoittaa äitiyden muuttaneen hänen elämänsä aiempaa seesteisemmäksi. Kirjoitus alkaa otsikolla ”Äitiys on parasta elämässäni”.

Ennen perheen perustamista nuori nainen keskittyi lähinnä juhlimiseen kavereidensa kanssa.

– Työn lisäksi ei ollut mitään, mikä olisi estänyt juhlimistani. Mutta se alkoi muuttua tylsäksi. Halusin ankkurin – minä kaipasin sitä.

Peaches kertoo pienten poikiensa pelastaneen hänet apaattiselta elämältä, mutta kaikki eivät ymmärtäneet elämänmuutosta. Pian Astalan ja Phaedran syntymän jälkeen Peaches huomasi monen ystävän kaikonneen ympäriltään.

– Viisi läheisintä ystävääni olivat ymmärtäväisiä ja ihania, vaikkakin vähemmän läsnä elämässäni. Monet muut eivät pysyneet mukana elämäntilanteiden muuttuessa.

Nuoren äidin mukaan useiden oli vaikeaa käsittää, ettei hän enää pystynyt lähtemään pitkille illallisille, joilla viini virtasi yöhön saakka. Peaches tunsi itsensä hylätyksi, kun hänen hyviksi ystäviksi luulemansa ihmiset eivät halunneet tietää tuoreen äidin ja vauvojen kuulumisia.

Geldof oli jo ehtinyt epäillä tehneensä virheen perustaessaan perheen hieman yli parikymppisenä, mutta herkkä hetki pienokaisten kanssa muutti kaiken.

– Sitten yhtenä päivänä Astala juoksi luokseni piirustusta kantaen, ja Phaedra ryömi hänen perässään. Astala kutsui minua äidiksi niin sydäntäsärkevän hellyttävästi, että aloin kyynelehtiä. Phaedra antoi minulle märän suukon, ja he molemmat heittäytyivät syliini nauraen ja katsoen minua silmät täynnä rakkautta, Peaches kirjoittaa koskettavasti.

Herkkä hetki pienokaisten kanssa muutti kaiken.

– Sillä taianomaisella hetkellä kaikki epäilykseni katosivat. Kaikki muu oli merkityksetöntä. Minulla oli kaksi kaunista lasta, jotka rakastivat minua enemmän kuin mitään muuta.

Lopulta Peaches löysi tasapainon vanhan elämänsä ja äitiyden välillä.

– Juuri nyt elämä on hyvää. Ja äitiys on paras osa sitä, Peaches lopettaa kirjoituksensa.

Peachesin ja hänen aviomiehensä Thomas Cohenin esikoinen Astala on 2-vuotias ja Phaedra täyttää vuoden huhtikuussa.

Peaches Geldofin viimeisen kolumnin voi lukea Mother and Baby -lehden verkkosivuilta.


Lue myös:

    Uusimmat