Patrik Laineesta lauottiin järkyttävä kommentti – NHL-tähti puuttui asiaan itse

NHL-pelaajien tukiohjelmaan hakeutuneesta Patrik Laineesta tehtiin törkeä kommentti Pohjois-Amerikassa. Laine puuttui ala-arvoiseen vitsailuun myös itse.

Columbus Blue Jackets tiedotti tammikuun lopussa, että Laine jää määrittelemättömäksi ajaksi sivuun NHL-joukkueensa toiminnasta ja osallistuu NHL-pelaajien hoito-ohjelmaan. 

Iltalehden julkaisemien tietojen mukaan hoito-ohjelmaan hakeutuminen liittyy nimenomaan mielenterveysasioihin.

– Haluan kertoa tarpeestani astua hetkeksi sivuun lajin parista. Tarkan harkinnan ja tukiverkoston kanssa käytyjen keskusteluiden päätteeksi olen tajunnut, että minun on laitettava mielenterveyteni ja hyvinvointini etusijalle, Laine kirjoitti itse Instagramissa.

Blue Jacketsin toimintaa käsittelevässä B&B Round Table -podcastissa ylitettiin hiljattain tökeröllä tavalla hyvän maun raja. 

Columbus-fanien ylläpitämässä podcastissa käsiteltiin joukkueen loukkaantumistilannetta, ja yksi keskusteluun osallistuneista henkilöistä luetteli kokoonpanosta sivussa olevia pelaajia. 

Laineen kohdalla puhuja kommentoi seuraavasti:

– Laine on sivussa, koska hän harkitsee Remington retirementia.

Remington on asebrändi, ja yllä oleva sanapari on Pohjois-Amerikassa käytetty viittaus itsemurhaan. 

Kommentti on levinnyt sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin. Se on tuomittu laajasti. Myös Laine itse jakoi videoklipin saatesanoin.

– Tämä ei vain ole ok, Laine kommentoi X:ssä

Kritiikkivyöryn saanut podcast julkaisi viime yönä anteeksipyynnön, jossa "vitsin" heittäneen henkilön puheita pahoitellaan. 

Laine on saanut sosiaalisessa mediassa satoja tuenosoituksia otettuaan kantaa törkykommenttiin. 

25-vuotias Laine ehti pelata tällä kaudella vain 18 ottelua. Hän kärsi alkukaudella loukkaantumisista.

Lue myös:

    Uusimmat