Parturi-kampaaja Saralle osoitettu koskettava kirje saa kyyneliin – lesken vuolaat kiitokset dementoituneen vaimon hiusten hoitamisesta: "Tämän takia rakastan työtäni"

Asiakkaan kiitoskirje sai amerikkalaisen kampaaja-Saran kyyneliin.

Parturi-kampaaja Sara Verkuilen sai asiakkaaltaan kiitoskirjeen, joka on kostuttanut silmäkulmia ympäri maailma. Amerikkalainen Sara jakoi Facebookissa kuvan kirjeestä, jossa leskimies kiittää häntä kampaamopalveluista.

– Tämän takia rakastan työtäni. Kiitos tästä kirjeestä, Sara kiitteli.

"Tuo hiustenleikkuu oli yksi viimeisiä, parhaita hetkiä..."

Kesäkuussa 2020 lähetetyssä kirjeessä nimettömäksi jäänyt mies kertoo, että kävi vaimonsa kanssa hiustenleikkuussa Saran luona joulukuussa 2019.

– Vaimoni kärsi dementiasta, ja sinä kohtelit häntä kuin olisit työskennellyt dementiapotilaiden kanssa koko elämäsi. Annoit meidän istua vierekkäin, ja kun tuli vaimoni leikkuun vuoro, käänsit hänen tuolinsa minua kohti, jotta saatoin katsella hänen ilmettään, kun leikkasit hänen tukkaansa, mies kirjoittaa.

Hän kertoo, että kampaamoreissu sujui paremmin kuin hän odotti.

– Surullista kyllä, vaimoni kuoli maaliskuussa. Ja tuo hiustenleikkuu oli yksi viimeisiä, parhaita hetkiä hänen elämässään. Hän tunsi olonsa niin nätiksi, mies kirjoittaa.

– Vaimoni kävi peilin edessä vessassa useita kertoja päivän mittaan, ja tuli aina ulos sädehtien. Sille, että näin hänet noin onnellisena, ei voi panna hintaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Toivon, että ymmärrät aina ammattisi voiman"

Kirjeessä mies kertoo ymmärtävänsä, että Sara varmasti palveli useita asiakkaita saman päivän aikana. Vaimon leikkuu kuitenkin antoi tälle paljon enemmän kuin vain uuden hiusmallin.

– Toivon, että ymmärrät aina ammattisi voiman. on niin helppoa pitää tuollaisia asioita itsestäänselvyyksinä, mies lopetti kirjeensä.

Kiitoskirjeestä tuli pian nettihitti, ja myös Saran työpaikka jakoi kuvan siitä Facebookissa.

– Emme voisi olla ylpeämpiä siitä, että Sara on osa Hair Cutteryn brändiä, ketju kiitti.

"Mies oli niin ihana vaimolleen"

Sara kertoi Upworthy-sivustolle, että pari oli hänen palveltavanaan ensimmäistä kertaa, eikä hän tuntenut heitä. Hän kertoo, että pariskunta oli "suloinen".

– Mies oli niin ihana vaimolleen, ja selvästi erittäin rakastunut, Sara kuvaa.

Hän toivoisikin, että voisi saada miehen vielä yhteyden. Kirje merkitsi myös Saralle paljon.

– Itkin, kun sain kirjeen, kuten monet muutkin ovat itkeneet, hän kuvaili Bored panda -sivustolle.

Sara paljastaa, että ura kampaajan oli tuntunut kahdeksan vuoden jälkeen polkevan paikallaan. Miehen kiitos antoi voimaa jatkaa.

– Se, että sain tämän kirjeen, muistutti minua isosti siitä, miksi teen tätä. On uskomatonta nähdä jonkun katsovan peiliin [hiusten] muutoksen jälkeen ja hymyilevän. Silloin näkee, miten kauniiksi asiakas tuntee itsensä, miten hänen itsevarmuutensa kasvaa, Sara kuvaili.

"Kosketamme enemmän kuin pelkkiä hiuksia"

Sara kuitenkin kertoo kokeneensa ammattinsa toisinaan raskaana. Nyt hän toivookin, että kirjeestä olisi apua myös muille ammatti-identiteettinsä kanssa kamppaileville. Naisen mukaan parturi-kampaajan ammatissa ei ole kyse vain hiusten leikkelemisestä.

– Kosketamme enemmän kuin pelkkiä hiuksia. Toivon, että jokainen kampaaja ymmärtää, miten tärkeä on, ja miten meillä jokaisella voi olla suuri vaikutus asiakkaisiimme, Sara sanoo

Lue myös:

    Uusimmat