Mainos

Paritalon pannuhuoneesta syntynyt naapuririita riistäytyi käsistä – Yksi piiloutui toisen selän taakse, kolmas kirmasi perässä ja neljäs kannusti: "Tapa se!"

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1969 syntyneen vantaalaismiehen kahdesta laittomasta uhkauksesta. Tuomion mukaan mies uhkaili naapuriaan muun muassa tappamisella. Taustalla oli miesten välinen riita.

Erimielisyys liittyi miesten asuttaman paritalon yhteiseen pannuhuoneeseen. Tuomion perusteella riita ennätti paisua surkuhupaisiin mittasuhteisiin. 

Uhkailun uhriksi joutunut mies kertoi oikeudessa, että aluksi naapurilta oli alkanut tulla asiattomia viestejä. Sitten hän oli joutunut naapurin raivon kohteeksi mökiltä palatessaan. Välikohtaus sattui elokuussa 2017.

"Ota se kiinni"

Mies kertoi ajaneensa autolla pihaansa, kun naapuri oli hyökännyt paikalle omalta puoleltaan ja ryhtynyt takomaan auton sivuikkunaa. Mies oli peruuttanut jonkin matkaa ja hypännyt sitten ulos autosta pinkoakseen karkuun.

Miehen mukaan naapuri juoksi hänen perässään ja uhkasi tappaa. Naapurin vaimo kannusti taustalla:

– Ota se kiinni ja tapa se, mies kuvaili naisen huutoa oikeudessa.

Lopulta mies pääsi turvaan toisen naapurinsa pihalle. Mies piiloutui kyseisen naapurin selän taakse.

Tämä turvaa tarjonnut naapuri kertoi oikeudessa, että jonkin ajan kuluttua tilanne oli rauhoittunut ja aggressiivisesti käyttäytynyt naapuri oli lähtenyt ajamaan nurmikkoa.

Hän myös totesi, kenties miesten erimielisyyksiä taustoittaakseen, että uhkailun uhriksi joutuneella miehellä oli ajoittain tapana olla "vähän provosoiva".

Toinenkin välikohtaus

Lopulta miesten riita äityi niin pahaksi, että uhkailun uhri päätti muuttaa paritalosta pois.

Jotain kuukausia pihalla sattuneen takaa-ajovälikohtauksen jälkeen hän oli tekemässä muuttokuormaa, kun naapurin rouva saapui paikalle.

Miehen mukaan nainen oli tullut uhkailemaan. Naapuri puolestaan kertoi, että mies oli itse haukkunut hänen vaimoaan.

Joka tapauksessa myöskin naapurin mies saapui paikalle, ja uhkailun uhriksi joutunut mies joutui pinkomaan karkuun taas kerran.

Hänen mukaansa mies oli pyrkinyt hänen perässään hänen asuntoonsa ja jäänyt oven taakse uhkailemaan tappamisella ja lyömisellä.

Naapuri kiisti uhkailun, mutta kertoi menneensä "selvittämään" asiaa, sillä hän oli kuullut miehen haukkuneen hänen vaimoaan huoraksi. Naapuri myönsi, että häntä harmitti se, että mies oli käyttäytynyt hänen perhettään kohtaan "kuin sika".

Oikeus katsoi miehen syyllistyneen laittomaan uhkaukseen samoin, kuin ensimmäisen välikohtauksenkin tapauksessa.

Oikeus piti mahdollisena, että uhri oli jälkimmäisessä tilanteessa provosoinnillaan "jossain määrin edesauttanut tilanteen syntymistä". Tämä ei oikeuden mukaan kuitenkaan oikeuttanut naapuria toimimaan kuten hän toimi. 

Rangaistukseksi naapuri määrättiin maksamaan 40 päiväsakkoa, joista jää hänen tuloillaan maksettavaa reilut 3000 euroa. Lisäksi mies joutuu maksamaan uhrille korvauksia noin 1000 euroa. 

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli siihen voi yrittää hakea muutosta hovioikeudesta. Toistaiseksi kumpikaan tapauksen osapuoli ei ole ilmoittanut olevansa tyytymätön käräjäoikeuden tuomioon. Tuomio annettiin aiemmin tällä viikolla.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja