Parisuhdeterapeutin salaisuudet: Normaalia avioliittoa ei ole!

Normaalia avioliittoa ei ole olemassa, kertoo parisuhdeterapeutti.

Daily Mail kysyi 25 vuotta parisuhdeterapeuttina toimineelta psykoterapeutilta, miten suhdetta voisi parantaa jo ennen terapiaan hakeutumista, ja mitä hyötyä terapiasta on.

Normaalia avioliittoa ei ole olemassa

Terapeutin mukaan "normaalia suhdetta" ei ole olemassakaan. Hän on hoitanut pareja, jotka kävivät erillisillä lomilla ja asuivat eri paikoissa. Osa vastaanotolla käyneistä pareista ei koskaan harrastanut seksiä, ja joskus suhteen toinen osapuoli oli homo. Eräs pariskunta piti vuoden lomaa toisistaan!

Jos jokin tapa tai tyyli hoitaa asioita toimii teidän suhteessanne, miksette siis vain toimisi niin ja lakkaisi välittämästä siitä, mitä muut ajattelevat?

Seksin määrällä ei ole merkitystä

Kaikki luulevat muiden harrastavan valtavan paljon seksiä. Moni pari kuitenkin harrastaa seksiä kerran kahdessa viikossa, kerran kolmessa kuukaudessa tai kerran puolessa vuodessa. Tärkeintä on, että kumpikin suhteen osapuolista on tyytyväinen.

Tilanteenne ei ole järkyttävä

Aina löytyy pariskuntia, joilla menee vielä huonommin. Terapeutti ei taatusti järkyty ongelmistanne, vaikka ne omasta mielestänne tuntuisivatkin kammottavan suurilta.

Kommunikoi!

Daily Mailin haastatteleman terapeutin mukaan erään parin ongelmat alkoivat, vaikka nainen uskoi olevansa suora ja hyvä kommunikoija. Todellisuudessa nainen oli aggressiivinen ja loukkasi miestä sanoillaan. Esimerkiksi pettämistapauksissa pariskunnilla on usein suuria kommunikaatiovaikeuksia.

Suhteen pelastaminen

Suhteen pelastamisen avainasemassa on halu jatkaa yhteistä elämää. Terapian onnistumisen määrittelee se, haluaako suhteen kumpikin osapuoli pelastaa suhteen.


AVA

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja