Parisuhdeasiantuntijan 5 vinkkiä: Näin puhelin piristää parisuhdettasi

Suhteissa kännykän käytön keskeisin kysymys koskee huomion jakamista. Puhelimesta voi olla suhteelle myös hyötyä – sen avulla voi flirttailla

Puhelimen käyttö voi joskus aiheuttaa kränää parisuhteessa – varsinkin, jos oma kumppani tuntuu olevan kiinnostuneempi älyluuristaan kuin ihmisistä ympärillään.

Samsung teetti kyselyn, jossa pohjoismaalaisilta ihmisiltä tiedusteltiin kännykän käytön vaikutusta ihmissuhteisiin. Kyselyyn vastasi tuhat suomalaista. Jopa 58 prosenttia kyselyyn vastanneista uskoo, että älypuhelimen käyttö voi joissakin tapauksissa häiritä parisuhdetta.

Parisuhdetutkija ja -terapeutti Heli Vaarasen mukaan kännykän käytön keskeisin kysymys koskee huomion jakamista.

– Suurin puhelimeen liittyvä ongelma parisuhteissa on toisen huomiotta jättäminen kännykän näpläämisen vuoksi. Tällöin kumppani tuntee, ettei häntä huomioida tai arvosteta. Pahin moka, minkä puhelimen kanssa voi tehdä, on sivuuttaa tärkeä keskustelu vastaamalla puhelimeen. Puhelimen käytöllä viestitään kumppanille sitä, mikä itselle on tärkeää, Vaaranen selittää.

Puhelin on kätevä väline kumppanin ilahduttamiseen. Vaarasen mukaan lähettämällä viestin tai kuvan kumppanille kesken työpäivän voi kertoa, että ajattelee toista. Suhteeseen saa säpinää lähettämällä kumppanille flirttailevia viestejä.

Vaarasen vinkit puhelimen käyttöön parisuhteessa!

  1. Sovi kumppanin kanssa pelisäännöt puhelimen käytöstä. Näin molemmat ovat samalla viivalla.
  2. Flirttaile rakkaasi kanssa puhelimen välityksellä. Kesken työpäivän lähetetty tekstari tai kuva muistuttaa kumppaniasi siitä, että hän on mielessäsi työpäivänkin aikana.
  3. Rauhoittakaa yhteinen ateria puhelinvapaaksi vyöhykkeeksi. Sama koskee hetkeä ennen nukkumaan menoa.
  4. Keskity kasvokkain käytäviin keskusteluihin. Rakkaasi tuntee itsensä tärkeäksi, kun jätät viesteihin ja puheluihin vastaamisen myöhemmäksi, ja keskityt täysillä häneen.
  5. Hyödynnä puhelimen kalenteria ja laita se muistuttamaan parisuhteen tärkeistä merkkipaaluista, kuten kihla- ja hääpäivästä – äläkä unohda kukkia!


Lähde: Samsung

Lue myös:

    Uusimmat