Pariskunta jäi autollaan jumiin Australian syrjäalueelle – pelastautuivat maahan kirjoitetun avunhuudon avulla

Maahan kirjoitettu avunhuuto sekä perheenjäsenelle ilmoitettu matkan ajankohta pelastivat australialaispariskunnan hengen.

Australialainen Colen Nulgit, 20, ja hänen tyttöystävänsä Shantelle Johnson, 18, kalastusretki ei mennyt täysin suunnitelmien mukaisesti.

Australian pohjoispuolelle Keep Riverin kansallispuistoon suunnattu matka sai yllättävän käänteen, kun heidän autonsa jumiutui mutaan.

CNN:n haastattelema Nulgit kertoi, että pariskunta kohtasi illalla kylmän ja unettoman yönseudun, kun auto jumittui joen uomaan lopullisesti.

– Olimme musertuneita. Edes ajatus siitä, että olimme jumissa siellä… Se oli melko pelottavaa.

Alueella krokotiileja

Syrjäisellä suoalueella elää Australian viranomaisten mukaan suolaisen veden krokotiilejä ja pari olikin havainnut krokotiilien jälkiä alueella. Myös ympäristössä piilevät dingot aiheuttivat pelkoa.

– Krokotiilit eivät pelkää täällä ketään tai mitään. He saalistavat mitä tahansa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Äiti hälytti apua

Pariskunta on kotoisin Kununurran kaupungista, noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä kansallispuistosta.

Johnsonin äiti ilmoitti kadonneesta pariskunnasta poliisille, kun he eivät palanneet ilmoittamallaan ajankohdalla retkeltä takaisin.

Pariskunta oli pelon valtaama eivätkä he saaneet unta koko yönä. Neljältä aamuyöllä he päättivät kirjoittaa avunhuudon auton lähelle mutaan.

He piirsivät suurin kirjaimin sanan ”HELP” eli suomeksi ”APUA” ja toivoivat kirjoituksen kiinnittävän esimerkiksi ohilentävän lentokoneen huomion.

Pelastus saapui maanantaina

Kununurran poliisiyksikkö käytti etsinnöissään lentokonetta. Kun Nulgit ja Johnson kuulivat lentokoneen moottorien äänen, he sytyttivät pikaisesti tulen havainnollistaakseen pelastusyksikölle heidän sijaintinsa.

– Jos he eivät olisi ilmoittaneet perheelleen kalastusretkensä aikatauluista ja sytyttäneet tulta oikealla hetkellä, ei heitä olisi välttämättä löydetty, poliisista kerrottiin.

Tulevat matkustamaan jatkossakin

Vaikka pariskunta pelästyi tapahtuneesta pahanpäiväisesti, eivät he kuitenkaan aio päättää matkustelua tähän. Nulgit kertoi haastattelussa, että seuraavaan reissuun he osaavat ainakin varustautuvat paremmin.

– Olen erittäin kiitollinen kaikille auttajille. Olemme hyvin onnekkaita, että selvisimme sieltä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja