Parikymppinen nainen tehtaili huijauksia netin kauppapaikoilla – esitti myyvänsä suosittuja merkkivaatteita ja muumilautasia

Oulun käräjäoikeus tuomitsi parikymppisen naisen 18 petoksesta ja kahdesta huumausainerikoksesta 30 päivän ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hän joutuu maksamaan pettyneille ostajille korvauksia lähemmäs 1100 euroa. 

Nettipetostelu alkoi vuoden 2019 tammikuussa, kun parikymppinen nainen kaupitteli Iittalan Festivo-merkkistä kynttilänjalkaa. Ostaja maksoi 75 euron suuruisen summan myyjän tilille saamatta koskaan tuotetta.     

Nainen jatkoi tavaroiden myymistä samalla kaavalla netissä koko kevään aina heinäkuulle asti. Ostajat maksoivat rahat naisen tilille, mutta tuotteita ei koskaan toimitettu perille.

Houkuttimena merkkituotteet

Kevään aikana nainen myi muun muassa suosittujen brändien tuotteita, kuten sadan euron arvolta muumilautasia, 60 euron Adidas-kengät ja Michael Korsin laukun. Kallein naisen kaupittelema tuote oli Ted Bakerin -takki, josta ostaja maksoi naisen tilille 255,90 euroa.  

Merkkituotteiden lisäksi nainen myi myös vauvan kylpyammeen, hajuveden ja navigaattorin ilman että postitti tuotteita. 

Näiden 18 petoksen lisäksi nainen tuomittiin käräjäoikeudessa kahdesta huumausainerikoksesta, kun hän oli hankkinut ulkomailta kahdessa eri erässä gramman amfetamiinia, 10 kappaletta lsd-lappuja sekä 567 kappaletta alpratsolaamia sisältänyttä tablettia. Huumausaineet jäivät kummallakin kerralla tullin haltuun.

Nainen myönsi syyllistyneensä rikoksiin, ja hänet määrättiin maksamaan ostajille korvauksina saman verran, kun hän oli kaupoista saanut. Korvauksia tuli maksettavaksi yhteensä lähemmäs 1100 euroa, ja lisäksi hän sai 30 päivää ehdollista vankeutta.    

Oulun käräjäoikeus antoi tuomion 17. maaliskuuta. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja