Pariisissa neljä poliisia puukottaneen muistitikulta löytyi Isis-propagandaa ja poliisien henkilötietoja

Puukkomies hyökkäsi poliisien kimppuun Pariisissa – hyökkääjä kuoli virkavallan luoteihin 0:53
Video: Näin poliisipuukotuksen tapahtumat etenivät.

Pariisissa poliisiasemalla neljä poliisia viime torstaina kuoliaaksi puukottaneelta poliisin IT-asiantuntijalta on löytynyt muistitikku, johon oli tallennettu tietoja lukuisista poliiseista ja äärijärjestö Isisin propagandavideoita.

Asiasta kertoo Le Parisien -lehti tänään.

Vielä ei ole selvää, olivatko poliisien henkilötiedot päätyneet hyökkäyksen tehneelle IT-asiantuntijalle osana hänen työtään vai oliko hän urkkinut tiedot.

Tutkijat ovat kuitenkin saaneet selville, että mies oli ollut viime kuukausina yhteydessä salafistisen suuntauksen imaamiin. Mies ei totellut poliisin käskyä pudottaa veitsi kädestään, minkä jälkeen poliisi tappoi hänet kahdella laukauksella.

Uhreja muisteltiin tänään

Neljän puukotuksessa kuolleen poliisin muistoa tänään tapahtumapaikalla kunnioittanut Ranskan presidentti Emmanuel Macron on vannonut Ranskan taistelevan periksiantamattomasti islamistista terrorismia vastaan.

Macron sanoi muistotilaisuudessa, että on täysin "käsittämätöntä ja mahdotonta hyväksyä", että poliisille vuodesta 2003 lähtien työskennellyt mies onnistui tekemään hyökkäyksen samassa paikassa, jossa terroristeja sekä rikollisia seurataan ja yritetään saada kiinni. 

Lue myös:

    Uusimmat