Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Parhaat vinkit kevyempään grilliruokaan

Grillaa kevyemmin kalalla. Kuva: SXC.
Grillaa kevyemmin kalalla. Kuva: SXC.
Julkaistu 04.06.2009 11:56(Päivitetty 04.06.2009 11:58)

Unohda grillimakkarat ja kaloripitoiset lihavartaat! Grillata voi myös kevyesti, mausta tinkimättä.

Grilliruuat mielletään usein tuhdiksi tavaraksi, joka lihottaa vyötäröä. Makoisia grilliherkkuja voi kuitenkin loihtia myös kevyemmin. Kalasta ja kasviksista syntyy ravitsevia ja vähäkalorisia grilliantimia. Jälkiruuaksi puolestaan valmistetaan grillin jälkilämmössä hedelmiä ja marjoja.

Grillaa lohta!

Lohesta saa grillissä takuumaukasta, kunhan on varovainen ylikypsentämästä kalaa. Muutaman minuutin grillaus riittää.

Ihastuttavan helppo kala-ateria syntyy yksinkertaisesti foliossa, valmistuvat ilman suurempia valmisteluja 10 minuutissa grillissä.

Grillattu pestolohi puolestaan saa maukkaan makunsa suussa sulavasta pestokastikkeesta, jonka maut syventyvät mukavasti grillattaessa. Kyytipojaksi sopivat mainiosti vaikkapa parsaperunasalaatti tai .

Pääruuaksi valmistuu grillissä helposti myös lohi-katkarapuvartaat.

Lohi-katkarapuvartaat

Katkarapu-lohivartaat. Kuva: Pirkka.Katkarapu-lohivartaat. Kuva: Pirkka.

ps (400 g) Pirkka kuorellisia raakoja jättikatkarapuja
8 pikkusipulia (esim. punasipulia)
8 kpl tuoreita pikkumaisseja
1 iso vihreä paprika
400 g lohta tai kirjolohta nahattomana (paksu pala)
1/2 tl suolaa
4 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria

Lisäksi:
8 isoa bambuvarrasta

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan kylmässä vedessä. Pane bambuvartaat veteen likoamaan.

Kuori sipulit ja leikkaa maissit kahtia. Keitä vihanneksia suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta vihannekset vedestä ja anna jäähtyä.

Puhdista paprikat ja leikkaa 2 sentin suikaleiksi.

Käsittele jättikatkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kuiviksi talouspaperin päällä.

Nypi kalasta ruodot. Leikkaa kalasta 24 noin 2 cm:n paksuista palaa. Mausta palat suolalla.

Pujota vihannekset, kalat ja katkaravut vartaisiin vuorotellen niin, että vartaista tulee kahdelta sivulta litteitä.

Voitele vartaat öljyllä. Grillaa lähellä hiillosta tai grillivastusta noin 6 minuuttia käännellen. Vartaat ovat kypsiä, kun katkaravut muuttuvat punertaviksi ja kiinteäksi. Ripottele tai jauha vartaille vielä hiukan suolaa ja mustapippuria.Tarjoa lisäksi limetinlohkoja, salaattia ja leipää.

Jälkiruuaksi mansikkavartaita ja grillattuja hedelmiä

Sara La Fountainin grillihedelmät. Kuva: MTV3.

Grillissä syntyvät myös kesän suloisimmat jälkiruuat. Tuoreista mansikoista valmituu balsamicolla ja tomusokerilla maustettuna täydelliset mansikkavartaat.

Sara La Fountainin grillatuilla hedelmillä puolestaan hurmaat varmasti vaativimmatkin herkkusuut.

Grillatut hedelmät

1 ananas, kuorittuna , paloiteltuna
2 persikkaa, siemen poistettuna ja paloiteltuna
1 vaniljatanko, puolitettuna
1 sitruunaruoho, pienennettynä
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vettä
1 l jäätelöä (vanilja)
5 kpl amaretto-keksejä, murskattuna

Laita kattilaan sokeri, vesi, sitruunaruoho ja vaniljatanko. Anna ainesten keittyä noin 10 minuuttia niin, että se muuttuu siirappimaiseksi. Siivilöi siirappi ja anna jäähtyä.

Leikkaa ananas ja persikat. Laita hedelmän palaset kulhoon ja kaada joukkoon sokerisiirappi ja anna hetken marinoitua.

Karamellisoi hedelmät grillipannulla molemmilta puolin. Tarjoile hedelmät vaniljajäätelön ja amarettokeksien kera.

Teksti: MTV3
Kuvat: MTV3, SXC ja Pirkka

Lisää aiheesta:

Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettäReijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistäYmmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!
Lifestyle
Sara La Fountainin grillihedelmät. Kuva: MTV3.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • 11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä