Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Parhaat makuparit kuohuvalle – nappaa mestarien vinkit

Colourbox
Julkaistu 30.12.2013 14:23(Päivitetty 30.12.2013 15:47)

Uudenvuoden juhlakuplivaksi moni valitsee espanjalaisen cavan. Neljä ruoka-alan ammattilaista antoi vinkit juhlakauteen, millaisia makupareja cavalle kannattaa valita.

Cava on korkealaatuista espanjalaista kuohuviiniä, joka valmistetaan samalla menetelmällä kuin samppanja. Cavan kanssa sopivat monet eri maut: tapakset, aasialaiset ruoat, sushi, suklaa ja hedelmät.

– Cavalle mainioita kumppaneita ovat kotimaiset graavikalat, lohi ja siika. Samat kalat savustettuna sopivat myös todella hyvin cavan seuralaisiksi, Viinimestari Tarmo Koskenoja vinkkaa.

– Useat cavat ovat hyvin sopeutuvaisia mausteisiin ruokiin; monien aasialaisten ruokien kanssa se on ehdotonta. Kun sokeria on tuollainen 7- 12 g litralla mausteisuus vain hieman leventää cavan makuja ja cava ruoan. Toki pitää karttaa liikaa tulisuutta, esimerkiksi chiliä, Koskenoja muistuttaa ja ylistää myös sushien ja cavan liittoa.

Colourbox

Näpertele tapaksia ja tarjoa cavan kanssa

Jos jaksat nähdä hiukan vaivaa, valmista kokonainen tapas-lajitelma. Kaikenlaiset herkulliset pikkusyötävät sopivat mainiosti cavan kanssa.

– Cavaa on helppo tarjota ja nauttia; se sopii melkeinpä mille ruualle tahansa! kokki Teresa Välimäki toteaa.

Teresa Välimäki tarjoaisi ystävilleen cavan kanssa ruislastuilta riimiporoa wasabimajoneesilla, sekä päälle ripaus ripaus sormisuolaa ja mustapippuria, koristeena lehtipersiljaa. Kasvissyöjälle sopisi limemaustettu vuohenjuusto-avokadotahna ruislastuilla, sormisuolalla ja mustapippurilla sekä korianterilla maustettuna. Laita tarjolle myös pieniä vuohenmaitojuustopaloja raikkaan aprikoosihillokkeen kera.

Colourbox

Kolminkertainen Suomen sommelier-mestari, ravintoloitsija ja Murun sekä Pastiksen sommelier Samuil Angelov tarjoaisi cavan kanssa chorizomakkaran kanssa paistettua mustekalaa, misolla marinoitua lohta sekä wasabikreemiä. Myös särki-lohichevice avokadolla kuuluisi menuun.

– Cava on äärimmäisen hyvä aperitiivi. Se toimii loistavasti nyt niin trendikkäitten fingerfoodien kera. Espanjan lämmössä cavan mausta kehittyy kypsän hedelmäinen, runsas, paahteinen ja mineraalinen, ja se sopii todella monen ruoan kanssa. Kekseliäät, herkulliset pikkusyötävät ennen illallista kruunataan lasillisella cavaa, Angelov hehkuttaa.

Rosécava ja valkosuklaa

Colourbox

Suklaamestari Mika Gröndahlin mukaan hedelmäiset maut sopivat herkullisesti yhteen cavan kanssa. Tee siis ihania hedelmälajitelmia. Jos haluat cavan kanssa jotain makeaa, kannattaa valkosuklaan pariksi valita rosécavaa.

– Valkosuklaa sisältää paljon sokeria ja kaakaovoita, joten hieman makeampi rosécava taittaa nätisti suklaan makeutta ja ”voisuutta”, Mika Gröndahl neuvoo.

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Todellinen kalaruokien yllättäjä: "Voit tarjoilla vaikka nachojen tai ruisnappien kera"Ravintola-arvostelu: Puisto, Tampere feat. Fernanda Giamellon piemontelainen illallinenRavintola-arvostelu: Kajo, TampereViiniasiantuntija kannustaa: Tarjoile samppanjaa ranskalaisten kera – etkä voit mennä pieleen!Ravintola-arvostelu: Dabbal, Tampere - viinintekijäillallinen 2018Ravintola-arvostelu: C, Tampere, vol. 2
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."