Uudenvuoden juhlakuplivaksi moni valitsee espanjalaisen cavan. Neljä ruoka-alan ammattilaista antoi vinkit juhlakauteen, millaisia makupareja cavalle kannattaa valita.
Cava on korkealaatuista espanjalaista kuohuviiniä, joka valmistetaan samalla menetelmällä kuin samppanja. Cavan kanssa sopivat monet eri maut: tapakset, aasialaiset ruoat, sushi, suklaa ja hedelmät.
– Cavalle mainioita kumppaneita ovat kotimaiset graavikalat, lohi ja siika. Samat kalat savustettuna sopivat myös todella hyvin cavan seuralaisiksi, Viinimestari Tarmo Koskenoja vinkkaa.
– Useat cavat ovat hyvin sopeutuvaisia mausteisiin ruokiin; monien aasialaisten ruokien kanssa se on ehdotonta. Kun sokeria on tuollainen 7- 12 g litralla mausteisuus vain hieman leventää cavan makuja ja cava ruoan. Toki pitää karttaa liikaa tulisuutta, esimerkiksi chiliä, Koskenoja muistuttaa ja ylistää myös sushien ja cavan liittoa.



