Paralympiavoittaja Matti Suur-Hamari sairauslomalle – solisluu napsahti poikki

Kultaa Pyeongchangin paralympialaisten lumilautacrossissa voittanut Matti Suur-Hamari joutuu sairauslomalle. Suur-Hamari mursi solisluunsa maastopyöräilyonnettomuudessa. Hänen kätensä leikattiin maanantaina.

Suur-Hamari joutuu pitämään taukoa harjoittelusta kuukauden päivät.

– Tässä on vähän tällainen tokkurainen meininki, kun olin eilen tullut leikkauspöydältä. Solisluu meni poikki kesäharjottelussa maastopyörän kanssa. Kivi oli polulla odottamassa sopivassa kohtaa, niin siihen se napsahti. Neljä viikkoa nyt pitää ottaa iisimmin, ja sitten pääsee takaisin työn touhuun. Tämä ei hirveästi talvikauteen vaikuta: kaiken pitäisi olla ennen lumia kunnossa. Siitä sitten kisaturneelle, Suur-Hamari sanoi Lumilautaliiton tiedotteessa.Maajoukkueen vastuulääkäri Klaus Köhler kertoo, että vamman laatu vaati leikkausta.

– Siinä oli sen verran siirtymää, että kannatti tässä vaiheessa leikata. Leikkaus oli eilen (maanantaina) ja sujui hyvin. Nyt on noin kuukauden huili edessä.

Suur-Hamari on loukannut saman kätensä aiemminkin La Molinan maailmancupin kilpailussa Espanjassa keväällä vuonna 2019.

– Espanjassa meni AC-nivel ja sieltä sidokset, mutta nyt oli vain solisluu poikki. Muutama sentti vasemmalle edellisestä. Nätti murtuma tuli, ja sinne saatiin eilen rautalevy laitettua tueksi ja ruuvailtua kiinni.Suur-Hamari sanoo päässeensä kesän aikana harjoittelemaan olosuhteista huolimatta melko täysipainoisesti. Solisluuta lukuun ottamatta mies on kunnossa. Suur-Hamari sanoo olevansa valmis, kun kausi käynnistyy.

– Totta kai nämä harmittaa ja ovat jarruttavia juttuja päälajin tekemiseen, mutta jos riskejä rupeaa hirveästi varovaan ja pelkäämään, niin se heijastuu myös itse lajiinkin. Tämä on pieni hidaste, ja aikataulullisesti en ole huolissani. Marraskuun alussa on ensimmäiset kisat, ja sinne on hyvin aikaa.

Suur-Hamari on urallaan voittanut paralympiakullan lisäksi kolme maailmanmestaruutta, kaksi lumilautacrossissa ja yhden banked slalomissa.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja