Paperittomasta katukauppiaasta tuli sankari Espanjassa – kiipesi seinää pitkin ja raahasi liikuntakyvyttömän miehen ulos palavasta talosta

Espanjan viranomaiset harkitsevat antavansa pysyvän oleskeluluvan paperittomalle katukauppiaalle, joka pelasti liikuntakyvyttömän miehen tulipalosta. Katukauppias kertoo, ettei epäröinyt hetkeäkään ennen kuin syöksyi pelastamaan miehen.

Gorgui Lamine Sow, 20 oli myymässä koruja Denian kaupungin kaduilla Espanjassa. Gorgui on paperiton maahanmuuttaja, joka on kotoisin Senegalista ja elättää perheensä katukaupalla.

Video: "Spidermaniksi" ylistetty mies pelasti parvekkeelta roikkuneen nelivuotiaan Ranskassa.

Nuorukainen pelasti parvekkeelta roikkuneen 4-vuotiaan lapsen 1:49

Yhtäkkiä Gorgui kuuli huutoa viereisestä rakennuksesta ja huomasi ikkunoista tulevan savua. Kaksikerroksisessa talossa oli tulipalo.

– En epäröinyt yhtään. Kuulin huutoa rakennuksesta ja juoksin auttamaan, Gorgui kertoo El País -sanomalehdelle.

Ilman pelastajaa mies ei olisi selvinnyt

Gorgui kiipesi seinää pitkin parvekkeelle ja juoksi palavaan rakennukseen sisälle. Gorgui nosti pyörätuolissa olevan asukkaan, 39-vuotiaan Alex Caudeli Websterin mukaansa ja juoksi takaisin ulos. Alex on halvaantumisen takia liikuntakyvytön, eikä pystynyt itse pakenemaan tulipaloa.

– Hän nosti minut ilmaan kuin jauhosäkin, koska minulla on ongelmia jalkojeni kanssa. En pysy kunnolla pystyssä, kertoo Alex.

Kadulle tuotiin tikkaat ja Alexin naapuri Roberta auttoi miehiä poistumaan rakennuksesta.

– Hän pelasti minut. Hän kiipesi seinää pitkin taloon ja repi alas tulessa olevat kaihtimet. Kun yritin päästä ulos parvekkeelta, kaihdin löi minua kasvoihin, Alex kertoo. Alex sai tulipalosta vammoja nenään sekä toiseen korvaan.

Alex epäilee, että hänen koiransa aiheutti tulipalon. Koira oli vetänyt Alexin viltin jalkonen päältä, ja viltti oli jäänyt lämmittimen päälle.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Kaupunki pyytää virallista oleskelulupaa

Pelastusoperaation jälkeen Gorgui poistui paikalta perheensä luo, eikä kukaan ehtinyt selvittää hänen henkilöllisyyttään. Gorguita huoletti, että poliisit huomaavat hänen laittomat kauppatavaransa.

– Jos he ottavat pois myytävät tavarat, perheeni ei syö seuraavana päivänä.

Gorguilla ja hänen tyttöystävällään on seitsemän kuukautta vanha vauva.

Nyt pelastusoperaation myötä Gorguin oma elämä saattaa muuttua. Gorguin tyttöystävällä ja heidän lapsellaan on ollut jo pidemmän aikaa oleskeluluvat, mutta mies itse on laittomasti maassa, kertoo Diario Información -lehti.

Koko seuraavan viikon koko kaupunki etsi nimetöntä sankaria. Paikalliset virkamiehet ilmoittivat, että he haluaisivat palkita mysteerisankarin.

Viimein, paikallisen Levante EMV -nimisen sanomalehden toimittaja löysi Gorguin.

Denian kaupunki pyysi Espanjan keskushallinnolta Gorguille virallista työ- ja oleskelulupaa. Pyyntöä käsitellään parhaillaan. Jos erityistapauksen kriteerit täyttyvät, Gorgui saa jäädä maahan laillisesti tekemään töitä.

Gorgui kertoo, että hän haluaisi olla rekkakuski, mutta on valmis ottamaan vastaan mitä tahansa työtä. Gorgui toivoo, että julkisuus auttaisi perheen tilannetta.

Gorgui lähti Senegalista kolme vuotta sitten, ja on asunut välissä Ecuadorissa, Brasiliassa sekä Argentiinassa. Eniten hän viihtyy Espanjassa.

– Haluaisimme jäädä tänne. Täällä on hyvä olla.

Gorgui ei koe itseään sankariksi, vaikka koko muu kaupunki on sitä mieltä. Hän kertoo tehneensä sen, mitä piti. Pelastettu Alex antoi Gorguille Superman-kuvioisen t-paidan kiitoksena.

– Eikö olekin siisti? Minun pikkutyttöni sai samanlaisen, kommentoi Gorgui.

Lue myös:

    Uusimmat