Panu Rajala tyrmää rajusti Katri Helenan kertomuksen hääyön tapahtumista: "Morsiameni on päässään kehittänyt traagisen itkutarinan"

Erikoishaastattelu: Katri Helenan aviomies ja lasten isä kuoli yllättäen 35 vuotta sitten: ”Olen kiitollinen, että sain elää Timon kanssa” 4:36
Erikoishaastattelu: Katri Helenan aviomies ja lasten isä kuoli yllättäen 35 vuotta sitten: ”Olen kiitollinen, että sain elää Timon kanssa”.

Panu Rajala kiistää blogitekstissään Katri Helenan elämäkerrassa esitetyt väitteet, joiden mukaan Rajala olisi viettänyt ex-parin hääyön vieraan naisen kanssa.

Kirjailija Elina Hirvosen kynäilemä laulaja Katri Helenan elämäkerta Katri Helena - Laulaja julkaistiin 13. huhtikuuta.

Kirjassa Katri Helena muistelee muun muassa avioliittoaan ex-puolisonsa, kirjailija Panu Rajalan kanssa ja kertaa ex-parin hääyötä, joka päättyi laulajan kertoman mukaan kyyneliin.

Kun juhlat olivat ohi, Panu lähti saattamaan naispuolista vierasta, joka yöpyi hänen talossaan sadan metrin päässä. Hän viipyi sillä matkalla kauan. Minä istuin yksin hienossa, vastavalmistuneessa talossani, katsoin öiselle, tummalle järvelle ja itkin.

Kirjan mukaan Rajala myös väheksyi Katri Helenan työtä jatkuvasti ja vähintään vilkuili muita naisia. Uusi suhde seuraavaan vaimoon alkoi, kun Rajala ja Katri Helena olivat vielä naimisissa.

15. huhtikuuta Rajala julkaisi Panu Rajala -blogissaan kirjoituksen, jossa hän sivusi lyhyesti ex-puolisonsa elämäkertaa. Tuolloin hän kirjoitti nähneensä "joitain selostuksia" toisen puolisonsa Katrin julkaistusta elämäkerrasta, mutta lisäsi, ettei halua kommentoida niitä lehtijuttujen perusteella ennen kuin on itse tutustunut kirjaan.

Lauantaina 29. huhtikuuta Rajala julkaisi blogissaan uuden kirjoituksen, jossa hän kertoi perehtyneensä kirjaan ja otti näin ollen pidemmin kantaa ex-vaimonsa elämäkertaan ja siinä esitettyihin väitteisiin.

Rajala kirjoittaa, että hän ja Katri Helena muistelevat samoja aikoja, mutta eri tunnelmissa.

– Tietysti teroitin silmäni niihin vaiheisiin, jotka parhaiten tunnen, eli yhteisiin vuosiimme. On myönnettävä, että yllätyin niiltä osin muistelmien sävystä. Se tuntuu varsin kielteiseltä, jopa katkeran aggressiiviselta. Tällaista en muista ennen Katrilta koskaan kuulleeni. Jäin ihmeissäni miettimään, mikä häneen nyt on mennyt. Miksi hän haluaa julkaista tällaisen syyteryöpyn kaksikymmentä vuotta eromme jälkeen, jonka hyvässä sovussa yhdessä päätimme, Rajala kirjoittaa.

Rajala pohtii kirjoituksessaan Katri Helenalla olleen ehkä omat syynsä "syyteryöppyyn", mutta lisää, että mikäli tarkoituksena on ollut julkisesti mustamaalata ex-kumppaninsa, olisi laulajan sopinut hänen mielestään "pysytellä paremmin edes tosiasioiden tuntumassa".

Kirjailija mainitsee tekstissään esimerkkejä Katri Helenan elämäkerrassa esittämistä väitteistä, jotka eivät hänen mukaansa pidä paikkaansa. Rajalan mukaan kirja "vilisee muistivirheitä ja ohituksia" ja sisältää paljon "pikku niuhotusta".

– Faktojen tarkistus ei ole kuulunut tekijäparin hyveisiin, Rajala lataa.

Rajala kertoo tekstissään lukeneensa kaupan lööpistä, että hän olisi viettänyt hänen ja Katri Helenan hääyön vieraan naisen kanssa. Tähän kirjan kohtaan hän haluaa kirjoittamansa mukaan kiinnittää vakavampaa huomiota.

Rajala kuvaa ex-parin häiden olleen hauskat. Kirjailijan kertoman version mukaan häissä musisoinut orkesteri lopetti tanssimusiikin soittamisen melko aikaisin, jolloin vieraat alkoivat liueta kotimatkoille.

– Oliko niin, että lähdin saattamaan tarjoiluapulaista tavaroineen autolleen ja jatkoin vanhaan kotiini Viehätykseen tarkistamaan, että vanhempieni, tätini ja lasteni majoitukset olivat kunnossa, hän kirjoittaa.

Rajala kuvailee saattaneensa viivähtää Viehätyksessä jonkin tovin häiden kulkua ja kohokohtia perheensä kanssa kerraten, mutta ehtineensä hyvin vielä takaisin Kutsumukseen ex-parin hääyötä viettämään.

– Tämän pohjalta morsiameni on päässään kehittänyt traagisen itkutarinan, jonka halusi nyt lanseerata kaikelle kansalle. Koko maa paperoitiin lööpeillä tästä törkeästä petoksestani, joka muuttuu ihmisten mielissä todella tapahtuneeksi. Loppuikäni saan sitä kantaa. Senkin kyllä kestän. Tänne vaan syyparka, täällä on entistäkin, hän esittää.

Katri Helena ja Rajala olivat naimisissa 1997–2004.


Lue myös:

    Uusimmat