Panu Rajala pui suhdettaan Katri Helenaan kohua herättäneessä kirjassa aikoinaan – kirjailijan uutuusteos paljastaa, kuinka Tommi Liimatainen reagoi

Kirjailija Panu Rajala palaa muistelmateoksessaan kymmenen vuoden takaiseen kirjakohuun.

Kirjailija Panu Rajala kirjoitti muistelmateoksen Päin elämää! (Siltala), jossa hän kertoo elämästään, julkisuudesta sekä avioliitoistaan.

Rajala kirjoitti kymmenen vuotta sitten kirjan Lavatähti ja kirjamies, jossa hän kävi läpi entistä suhdettaan Katri Helenaan. Nyt, uutuuskirjassaan Rajala paljastaa, ettei hän kertonut aikoinaan kirjastaan läheisilleen. Rajala paljastaa, kuinka suku oli huolissaan ja välit tyttäreen jäätyivät pitkäksi aikaa.

Kohu oli valmis, kun kirja ilmestyi. Rajala kirjoittaa, kuinka kävi aikoinaan keskusteluohjelmissa puhumassa kirjastaan. Haastattelut ovat edelleen muistissa.

– Harkimolla oli oma puheohjelma, johon minut kutsuttiin. Hän oli hyvin valmistautunut ja käynyt keskusteluja ennakkoon Katrin kanssa. Hjallis oli tunnustanut ihailevansa häntä, ja sen huomasi. Hän kävi päälle kuin yleinen syyttäjä ja tiukkasi, miksi olin ylipäänsä julkaissut tällaisen kirjan, Rajala kirjoittaa uutuuskirjassaan.

– Kun Arto Nyberg kutsui ohjelmaansa, ajattelin että siellä varmaan saan näkökulmani paremmin esiin. Kävi vielä hullummin. Nyberg kohtelee vieraitaan yleensä myötäsukaisesti ja antaa heidän vapaasti kehua saavutuksiaan ja puffata tulevia töitään. Minun kohdallani Arto teki jostain syystä poikkeuksen. Hän ryhtyi moralistiksi ja syytti minua alhaisesta teosta. Olin tohtinut riepotella koko kansan suosikkia kirjatekeleelläni. Varmaan jotain vastailin, vaikka olin aivan äimistynyt. Kun palailimme studiolta, toinen samassa ohjelmassa haastateltu kaveri otti myötätuntoisesti osaa kohteluuni. Saatoin vain toivoa, että haukuista osa sataa jotakin kautta laariini.

Rajala kirjoittaa, kuinka kirjan myynti kohosi viikko viikolta, mutta muhkeaa tiliä se ei kuitenkaan tuonut. Rajala kertoo lähettäneensä kirjan myös Katri Helenalle, mutta ei saanut entiseltä naisystävältään minkäänlaista vastausta.

– Hänen ystävänsä Tommi Liimatainen syöksi lisäksi niskaani vihaisia solvauksia aikakauslehdissä, joukossa jokunen laiton uhkauskin. Hän lupasi muun muassa hukuttaa minut avantoon ja huolehtia siitä, että painuisin pohjaan ja pysyisin siellä. Hengenlahjani hän arvioi alamittaisiksi.

Rajala kirjoittaa kirjassaan, kuinka hän osti liput silloisen vaimonsa Marjan kanssa Katri Helenan joulukonserttiin Agricolan kirkkoon vuonna 2015. Lopulta konsertti jäi näkemättä.

– Ovimiehenä toiminut Liimatainen ei päästänyt meitä sisään, vaan haastoi minut ulos ”tasaiselle” selvittämään kahden kesken asiaa. Onneksi ymmärsin kieltäytyä.

– Asia uhkasi kääntyä vieläkin ikävämmäksi, kun Liimatainen tiedotti iltapäivälehdille, että olin humalassa ja aikeissa häiriköidä konserttia. Samaan aikaan kirkkoon tullut pariskunta todisti väitteen vääräksi ennen kuin se meni julkisuuteen. Tuomiokirkkoseurakunta vaati Liimataiselta virallista selvitystä tapahtuneesta. En tiedä millainen huomautus siitä hänelle koitui. Hän sentään soitti myöhemmin ja selitteli. ”Määhän siinä väärässä olin”, hän myönsi.

Rajala toteaa uutuuskirjassaan, ettei hän ole halunnut pahoittaa entisen vaimonsa mieltä kirjallaan.

– En minä nyt ihan tämmöistä jupakkaa aikonut kirjallani nostattaa. Olisin kaivannut edes pientä kommenttia Katrilta tapahtuneesta, mutta hän pysyi hiljaa kuin kirkon kiviseinä. Hei ex-armaani! En ole halunnut mieltäsi pahoittaa enkä suojattua maailmaasi häiritä. Enkä yritä enää tunkeutua konsertteihisi, ellet ystävällisesti joskus taas kutsu, mikä tosin lienee turha toivo.

Lue myös:

    Uusimmat