Faniyhdistys vastustaa Jokerien pelaamista Valko-Venäjällä – toimenpiteitä mahdollisesti luvassa

Kannattajayhdistys Eteläpääty ry vastustaa Helsingin Jokerien pelaamista ensi viikon torstaina Valko-Venäjän Minskissä maassa vallitsevan tilanteen vuoksi. Ottelu Dinamo Minskin vieraana on Jokerien ensimmäinen alkavalla kaudella jääkiekon KHL:ssä.

Jokerien virallinen kannattajayhdistys Eteläpääty ry viestittää olevansa Jokerien päätöksen tukena, jos joukkue päättää olla menemättä Minskiin ja antaa suoran luovutusvoiton vastustajalle. Eteläpääty ry:n mukaan Dinamo Minskin pitäisi vähintäänkin pystyä siirtämään ensi viikon torstain ottelu Jokereita vastaan johonkin toiseen ajankohtaan.

– Ottelujen siirtäminen ei ole poikkeuksellista KHL:ssä, eikä muissakaan sarjoissa. Mielestämme maan vallitseva tilanne antaa kaikki edellytykset vaatia Dinamo Minskiltä ottelun siirtämistä, Eteläpääty ry kirjoittaa tiedotteessaan.

Valko-Venäjällä on nähty laajamittaisia mielenosoituksia vilpilliseksi katsottujen presidentinvaalien jälkeen, kun Aleksandr Lukashenko julistettiin kuudennen kerran presidentinvaalien voittajaksi. Myös maan ihmisoikeustilanne on herättänyt närää. Dinamo Minskin faniryhmä Dinamo Minsk Fan Club vaatii seuraansa tuomitsemaan väkivaltaisuudet, ja se on ilmoittanut boikotoivansa joukkueen otteluita. 

Dinamon fanit vaativat laittomasti vangittujen siviilien vapauttamista, pidettyjen vaalien julistamista laittomiksi sekä uusia rehellisiä vaaleja. Eteläpääty ry haluaa osoittaa tilanteessa tukensa Dinamon faneille.

Boikotit tai mielenilmaukset harkinnassa

MTV Urheilu tavoitti Eteläpääty ry:n varapuheenjohtaja Roope Rädyn

Onko Eteläpääty aikeissa järjestää boikotteja tai mielenilmauksia, jos Jokerien ottelu Valko-Venäjällä pelataan? 

– Tästä emme ole vielä keskustelleet, mutta mahdollisesti. Harkitsemme tätä kyllä, Räty sanoo.

Oletteko Jokerien tukena siinä tapauksessa, että he menevät Valko-Venäjälle pelaamaan?

– Ensisijaisesti halusimme asettua Minskin fanien tueksi heidän vaatimuksissaan. Kyllä me vahvasti Jokereillekin olemme ilmaisseet, että mikäli he päättävät olla menemättä, olemme tässä vahvasti tukena.

Joka tapauksessa Eteläpääty ry:n selkeänä toiveena on, että Jokerit ei Valko-Venäjällä ensi viikolla pelaisi.

– He tekevät toki oman päätöksensä ja tietävät varmaan tilanteesta enemmän kuin me. Tämä on kuitenkin meidän kantamme ja me toivomme, että näin tapahtuisi, Räty kiteyttää.

Lue myös:

    Uusimmat