Pankki alkaa toimittaa käteistä asiakkaiden kotiovelle, mutta ei ilmaiseksi – näissä kunnissa käynnistyy kokeilu

Kainuussa ja Pohjois-Savossa Nordean asiakkaat voivat nyt tilata käteistä kotiin, tiedottaa Nordea. Uutta palvelua pilotoidaan Kuopiossa, Iisalmessa, Lapinlahdella, Varkaudessa, Kajaanissa, Kuhmossa ja Suomussalmella lokakuun loppuun asti.

Kokeilukunnat on valittu sen mukaan, mihin asiakkaat ovat toivoneet tämäntyyppistä palvelua. Harvaan asutulla seudulla käteisen kuljetus kotiin voi olla tärkeä palvelu monille, kertoo Nordean henkilöasiakasliiketoiminnan varajohtaja Jani Eloranta. 

– Esimerkiksi Helsingissä on aika lähellä paikkoja, joista käteistä saa. 

Nordean mukaan palvelulla halutaan varmistaa käteisen saanti kaikille asiakkaille. Palvelu on pilotti, ja asiakas voi tehdä käteistilauksen kotiinsa soittamalla Nordean asiakaspalveluun tai käymällä asioimassa konttorissa.

Rahat tulevat noutopisteeseen tai kotiin

Nordean mukaan rahaa voi tilata 200–15 000 euroa, ja rahat toimitetaan asiakkaalle viimeistään viiden arkipäivän päästä tilauksesta. 

Käytännössä palvelu toimii siten, että tilauksen jälkeen Posti toimittaa rahat johonkin Postin noutopisteistä, eli postiin tai asiamiespostiin. Kotiovelle asti kuljetus ei ole mahdollinen kaikille asiakkaille, vaan ainoastaan tietyllä kotiinkuljetusalueella asuville ihmisille. Kotiinkuljetusalue tarkoittaa Postin määrittelemää aluetta, jolla palvelu on voimassa.

Elorannan mukaan lähetysten turvallisuudesta on huolehdittu. Lähetys on postivakuutettu. Se tarkoittaa, että palveluun kuuluu kuittaus postittamisesta ja luovutuksesta vastaanottajalle, toimitus erillisessä turvakäsittelyssä ja lähetyksen seuranta sekä luovutus Postin palvelupisteestä.

Asiakas saa rahat haltuunsa todentamalla henkilöllisyytensä. 

Kotiin tilaaminen maksaa aina

Ilmaista käteisen tilaaminen ei kokeilukunnissa ole.

Nordean mukaan käteisen tilaaminen Postin noutopisteeseen maksaa 0 tai 10 euroa. Ilmainen palvelu on Nordean niin kutsutuille keskittäjäasiakkaille eli niille, jotka ovat keskittäneet pankkiasiointiaan Nordeaan. Muille Nordean asiakkaille tilauspalvelu maksaa kymmenen euroa.

Rahojen kuljettaminen kotiovelle asti maksaa kaikille kymmenen euroa. 

Lue myös:

    Uusimmat