Mainos

Pampalon kultakaivoksen työntekijät pelastettu tulipalosta

Pampalon kultakaivoksessa illalla syttynyt tulipalo on sammunut ja pelastuskonttiin hakeutuneet kolme henkilöä on saatu turvaan maan pinnalle.

Palon syttyessä kaivoksessa työskenteli seitsemän henkilöä. 100-130 metrin syvyydessä työskennelleet henkilöt poistuivat maan pinnalle ja kolme alempana ollutta hakeutui 340 metrin syvyydessä olleeseen turvakonttiin.

Palo syttyi noin 160 metriä maanminnan alapuolella, kun työkone osui sähkökaapeliin ja se sytytti koneen öljyt palamaan. Alkusammutus onnistui hyvin ja kaivoksesta sammutettiin ohjeiden mukaan sen jälkeen sähköt. Sen jälkeen tulipalokin sammui.

Pampalon kultakaivos

Pohjois-Karjalan Pelastuslaitoksen ilomantsilaiset savusukeltajat hakivat kaivoksen edustajan kanssa pelastuskontissa olleet henkilöt turvaan.

Pelastuskontissa on paineilmaa säiliössä ja hätätilanteessa siellä voi oleskella kahdeksan tuntia. Tällä kertaa säiliöitä ei tarvittu, koska palopaikan alapuolelle puhallettiin koko ajan raitista ulkoilmaa maan päältä.

Vastaavia sähköpaloja sattuu kaivoksissa useita vuosittain.

Tulipalolla ei ole vaikutuksia Pampalon kaivoksen toimintaan. Pampalo tuotti viime vuonna noin 800 kiloa kultaa. Kaivos työllistää lähes 100 henkilöä.

Pampalon kultakaivos sijaitsee Ilomantsin Hattuvaarassa ja sen omistaa Endomines Oy.

(MTV3)

Katso päivystävän palomestarin Jani Kareisen kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.