Pamin 13-vuotias tytär hyppeli trampoliinilla karmein seurauksin – äiti varoittaa muita vanhempia: "Sen jälkeen kaikki tuntui painajaiselta"

Nyt on vaarallista touhua! Perhe oli aikeissa ottaa perhepotretin junanradalla, kun juna lähestyi hurjaa nopeutta – vaarallinen tilanne tallentui videolle 1:41
Tämä perhe päätti ottaa kuvan erittäin riskialttiissa paikassa!

13-vuotias Mary oli pomppinut trampoliinilla ja tullut alas huonossa asennossa. Nyt hänen jalkansa ovat halvaantuneet.

Pittsburghilaisen Pam Suranon 13-vuotias tytär Mary halvaantui lantiosta alaspäin pompittuaan trampoliinilla 30. elokuuta. Nyt hänen jalkojaan yritetään kuntouttaa takaisin toimintakykyisiksi. Äiti antoi haastattelun Today-sivustolle.

Pam oli juuri poistumassa jumalanpalveluksesta, kun hän näki Maryn soittavan. Ensin hän oli ajatellut laittaa puhelun menemään vastaajaan, koska halusi hiljentyä hetkeksi kirkossa käynnin jälkeen. Kun tytär jatkoi soittelua, hän alkoi aavistaa, että jotain on vialla.

– Maryn ääni kuulosti erilaiselta, Pam kertoi Today-sivustolle.

– Hän sanoi, että hänelle oli sattunut onnettomuus ja että hän ei pystynyt liikuttamaan jalkojaan.

Liikunnasta pitävä Mary oli pomppinut trampoliinilla ja kaatunut. Pam lähti kiireesti sairaalaan ja äimistyi kuullessaan, että tyttö ei pystynyt liikuttamaan varpaitaan tai seisomaan.

Jalat eivät lopulta enää toimineet

Mary kertoi, että hän oli laskeutunut päänsä ja kaulansa päälle. Tuntui kuin jokin olisi vääntynyt. Mary päätti mennä sisään ja istahtaa hetkeksi. Kipu ei hävinnyt, joten hän päätti mennä lämpimään kylpyyn. Hän toivoi, että se lievittäisi särkyä. Näin ei kuitenkaan käynyt.

– Hänen oli vaikea päästä kylvystä pois, Pam kertoo.

– Kivut vain pahenivat.

Kun Mary oli maannut sängyssä muutaman minuutin, hän huomasi, ettei pystynyt liikkumaan. Hän oli soittanut myös isälleen, joka vei hänet autolla sairaalaan, jonne Pam saapui myöhemmin.

– Hänet laitettiin pyörätuoliin. Hän oksensi ja kaatui eteenpäin ihan kuin ei olisi enää osannut istua. Sen jälkeen kaikki tuntui painajaiselta.

Syynä selkäytimen vaurio

Marylle tehtiin magneettikuvaus sekä kerroskuvaus, jotta saataisiin selville, mitä oli tapahtunut. Aluksi lääkäritkään eivät näyttäneet käsittävän, mikä Marylla oli, sillä kuvauksissa ei ilmennyt mitään normaalista poikkeavaa.

Mary sai hoidoksi verenpainelääkkeitä ja steroideja. Kaksi päivää myöhemmin hänet vietiin uudelleen kuvattavaksi. Silloin selvisi, että Maryn selkäydin oli vaurioitunut, minkä vuoksi hänen jalkansa ovat halvaantuneet.

Mary oli kuusi päivää lastensairaalan teho-osastolla Pittsburghissa. Tällä viikolla hänet siirrettiin kuntouttavalla osastolle.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Edessä on pitkä toipumisprosessi. Mary ei välttämättä koskaan enää kävele. Pam kuitenkin kertoo, että Mary tuntee jotain, jos hänen jalkojaan tai lanteensa aluetta koskettaa.

Toimittajana työskentelevä Pam on kertonut tyttärensä tilasta avoimesti Facebookissa. Hän kerää myös rahoitusta tytön hoitokustannusten kattamiseksi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Äiti ja asiantuntija varoittavat muita

Pam toivoo, että muut käsittäisivät, miten vaarallisia trampoliinit voivat olla. 

– En halua osoittaa Marya tai ketään muutakaan syyttävällä sormella, mutta en suosittelisi ihmisiä koskaan hyppimään sellaisella. 

Todayn haastattelema lääkäri Meghan Crawley korostaa varovaisuutta. Hän toivoo, että vanhemmat noudattaisivat kaikkia trampoliinin mukana tulevia ohjeistuksia ja sallisivat lasten hyppiä trampoliinilla vain yksi kerrallaan, jotta mitään ei sattuisi.

– Jos omistat trampoliinin, varmista, että joku aikuinen on valvomassa lasta. Katso, etteivät he tee voltteja tai mitään sellaista, joka lisää riskiä sille, että laskeutuvat niskansa tai kaulansa päälle.

Lue myös:

    Uusimmat