Palmen murhasta epäilty Skandia-mies Stig Engström: Ujosta pojasta kasvoi armeijan kersantti ja mediamies

Palmen murhan pääepäillyksi on nimitetty Stig Engström – esitutkinta päätetään, koska epäilty on kuollut 5:00
Katso video: MTV Uutiset Live seurasi hetki hetkeltä tiedotustilaisuutta

Ruotsin pääministerin Olof Palmen murhasta epäilty "Skandia-mies" Stig Engström syntyi vuonna 1934.

Engströmin perhe asui tuolloin Intiassa, sillä hänen isänsä työskenteli siellä tuolloin. Lars Larssonin kirjassa Nationens fiende (Kansan vihollinen) Engström kertoi lapsuudestaan, jolloin hän asui Intiassa perheensä kanssa huvilassa, jossa oli palvelijoita kuten lastenhoitaja ja kokki.

– Lapsena pukeuduin vihreään englantilaiseen sotilaspukuun ja leikin tyypillisiä sotaleikkejä. Olin hyvin ujo, ja teini-ikäisenä minulle oli painajaismaista pyytää tyttöjä tanssimaan, Engström kertoi kirjassa.

Engström oli 11-vuotias, kun hän muutti Ruotsiin ja hänet laitettiin sisäoppilaitokseen. Hän ei onnistunut suorittamaan loppututkintoa, joten hän jäi ilman todistusta. Asiasta kerrotaan toimittaja Thomas Petterssonin kirjassa Den osannolika mördaren (epätodennäköinen murhaaja).

Opiskeli graafikoksi

Engströmin varusmiespalvelus sujui koulua paremmin; hänet koulutettiin ryhmänjohtajaksi ja hän yleni kersantiksi. Varusmiespalveluksen jälkeen Engström jäi muutamaksi vuodeksi Ruotsin puolustusvoimien palvelukseen, ja hän oli mukana tekemässä ohjekirjoja nykyisen puolustusvoimien materiaalilaitoksen edeltäjälle.

Sittemmin Engström opiskeli graafikoksi ja sai töitä Ruotsin radiosta. Tämän jälkeen hän vielä työskenteli Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:ssä, kunnes sai työpaikan mainoskonsulttina finanssiyhtiö Skandiasta Tukholman Sveavägenillä. 1980-luvun alussa Engström osallistui kunnallispolitiikkaan maltillisen kokoomuksen riveissä. Stig Engström kuoli 66-vuotiaana vuonna 2000.

Lue myös:

    Uusimmat